hirdetés
hirdetés

Lezuhant egy utasszállító Nepálban

A Yeti Aerlines gépén 72-en utaztak. A tragédia helyszínén már több mint 60 holttestet találtak.

hirdetés

A nepáli légitársaság a fővárosból, Katmanduból az onnan 200 kilométerre fekvő Pokhara turistavárosba tartó járata leszállás közben zuhant le és gyulladt ki. A légi irányítás nem sokkal a felszállás után vesztette el a kapcsolatot a pilótákkal, adja hírül az euronews.com portál.

Egy, a közösségi médiában közzétett videón látható, amint a repülőgép alacsonyan repül egy lakott terület felett, majd hirtelen megpördül.

Forrás yetiairlines.com
Forrás yetiairlines.com
 
 
A fedélzeten 68 utas, köztük legalább 14 külföldi állampolgár (öt indiai, négy orosz, két dél-koreai, továbbá egy ausztrál, egy francia és egy argentin) és a személyzet négy tagja tartózkodott.

A mentési munkálatokban mintegy 200 nepáli katona vesz részt a Seti folyó szurdokában, a repülőtértől mindössze másfél kilométerre található baleset helyszínén. A baleset helyszínéről készült videókon sűrűn gomolygó fekete füst és égő törmelék látható.

A hadsereg egyik szóvivője a Reuters-nek elmondta, a repülőgép "darabokra tört". A nyilatkozat idején még csak 40 halottat jelentettek a hatóságok, azóta viszont még több áldozatot találtak. 

Bár az utóbbi években a nepáli légi közlekedés - főként a hegymászó-turizmusnak köszönhetően - fellendült, a gépek karbantartása és a biztonsági előírások továbbra sem elégségesek. Az Európai Unió biztonsági aggályok miatt korábban kitiltotta légteréből a nepáli repülőgépeket.

(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk