hirdetés
hirdetés

Megmenekülhet a SAS: megvan ki finanszírozza az átalakulást

700 millió dolláros áthidaló finanszírozási megoldást kötött a csődvédelem alatt működő légitársaság az Apollo Global Managemanttel. 

hirdetés

Amennyiben szeptember közepéig a csődbíróság is jóváhagyja az SAS Forward reorganizációs program végrehajtásához szükséges finanszírozást, hamarosan megkezdődhet a július eleje óta Chapter 11 csődvédelmi eljárás alatt működős Scandinavian Airlines (SAS) a szerkezetátalakítási programja is. Ehhez csak az kellett, hogy  700 millió dolláros áthidaló finanszírozási megállapodást kössön az Apollo Global Management céggel - írta az airportal.hu. A bírósági jóváhagyást követően először az összeg fele áll majd a cég rendelkezésére, a fennmaradó rész pedig a megállapodásban meghatározott feltételek teljesülésével válik elérhetővé.

A hitel fedezeteként a SAS egyes vagyonelemei szolgálnak, egyebek mellett a londoni Heathrow repülőtéren rendelkezésre álló résidők, a légitársaság saját tulajdonú repülőgépei és a hozzájuk tartozó hajtóművek, továbbá a tulajdoni részesedései egyes cégekben, köztük a hűségprogramot üzemeltető vállalatban.

 

A SAS a csődvédelmi eljárás során 930 millió dollár értékű friss tőkét kíván bevonni, amelynek előfeltétele a szerkezetátalakítási program végrehajtása, amelyhez most sikerült finanszírozót találni.

Az Apollo egyébként kifejezte, hogy részt venne a cég feltőkésítésében is, ha sikerül megállapodásra jutni a feltételekről.

A bejelentést követően a SAS részvényeinek árfolyama növekedésnek indult. Az Apollo Global Management egyébként a közelmúltban felvásárolta az amerikai Atlas Air áruszállító- és charter-légitársaságot.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk