hirdetés
hirdetés

Megtalálták a lezuhant kínai utasszállító egyik feketedobozát

Az eddigi vizsgálatok azt állapították meg, hogy a baleset idején nem merült fel semmilyen, a repülést veszélyeztető időjárási jelenség.

hirdetés

A baleseti adatrögzítő eszköz a tudósítás szerint megrongálódott állapotban került elő a becsapódás helyszínéről. Szakértők jelenleg az eszközön rögzített adatok kinyerésén dolgoznak. A másik feketedobozt még keresik. Az adatrögzítők felkutatásának kulcsszerepe lehet abban, hogy kiderítsék, mi okozhatta a tragédiát. A hétfőn lezuhant Boeing 737-800-as típusú utasszállító fedélzetén 132 ember tartózkodott. A kevesebb mint kétórás útidejű járaton közlekedő gépet a felszállás után egy órával érte baleset. A kínai médiában a becsapódásról közzétett felvételen az látszik, hogy a repülőgép csaknem függőleges szögben zuhant le. A becsapódás helyszínén azóta is folynak a mentési munkálatok, ám túlélők jelét nem találták.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

A CCTV kínai állami hírtelevízió felvételein az látható, hogy a helyszínen dolgozó tűzoltók és katonák ásókkal dolgoznak a gép maradványainak feltárásán. A hegyoldalban munkagépeket is bevetettek, továbbá fémdetektorok és munkakutyák segítik a keresést. A helyszínről eddig a repülőgép darabjai mellett személyes tárgyakat - a többi közt pénztárcát, okmányokat, bankkártyát, ruhadarabokat - találtak. A munkálatokat szerda délután ideiglenesen fel kellett függeszteni az esős idő miatt. Az esővíz felgyűlt a becsapódás következtében kialakult, fellazult talajjal teli mélyedésekben, emiatt megnőtt a földcsuszamlások kialakulásának kockázata. A járatot üzemeltető China Eastern kínai légitársaság a balesetet követően felfüggesztette az összes Boeing 737-800-as típusú gépének közlekedését. Az ország három legnagyobb légitársasága közé tartozó China Eastern több, mint hatszáz gépből álló flottájának ezzel közel húsz százalékát vonták ki ideiglenesen a forgalomból.

A Global Times című kínai lap internetes kiadásában szerdán közölt cikk szerint az eddigi vizsgálatok azt állapították meg, hogy a baleset idején nem merült fel semmilyen, a repülést veszélyeztető időjárási jelenség. A repülőgép és az irányítótorony közötti kommunikáció akkor szakadt meg, amikor a gép hirtelen veszített repülési magasságából. A China Eastern közlése szerint pedig a balesetet szenvedett repülőgépet 2015 júniusában állították üzembe, és azóta szigorú technikai elírásoknak megfelelően tartották karban. A légitársaság elmondta továbbá: a felszállást megelőzően a gép megfelelt a repüléshez szükséges követelményeknek.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk