hirdetés
hirdetés

Mi történt nyáron a debreceni repülőtéren

2018. augusztusban is nagyott fejlődött a Debrecen Airport utasforgalma. Az előző év azonos időszakával összehasonlítva idén augusztusban 20 %-kal többen, mintegy 45 050-en keresték fel Magyarország második legnagyobb forgalmú repülőterét - újságolta csütörtökön a Debrecen Airport.

hirdetés

Ez újabb történelmi rekord, hiszen ez még a júliusi rekord forgalmat is felülmúlta. 1 hónapon belül soha sem fordultak még meg ennyien Debrecen nemzetközi repülőterén. Idén augusztus végéig többen repültek a Debrecen Airportról, mint Debrecen és Hajdúszoboszló teljes lakossága - tették hozzá. 

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója a 2018-as augusztusi és a 2018-as nyári és az első nyolchavi eredményekkel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy a Wizz Air a debreceni bázis gépével már a nyári menetrend kezdete óta több frekvenciával közlekedik és a gép kapacitása a nyári szünet kezdete óta a maximumon üzemel. Londonba már heti 10, Eindhovenbe pedig heti 3 járattal ill. a többi úti célokra heti 2 frekvenciával. A Lufthansa hetente 5-ször repül március vége óta Debrecenből Münchenbe. Így idén már Londonba, Párizsba, Münchenbe, Milánóba, Moszkvába, Eindhovenbe, Tel Avivba is üzemel közvetlen menetrend szerinti járat.

A Malmöi Wizz-járat azonban 2018. szeptember közepétől megszűnik, utána alternatívaként Koppenhágába vagy Stockholmba müncheni átszállással. 

Három hónap múlva a Wizz Air már 2 bázis gépet fog üzemeltetni a Debrecen Airportról, amivel további nyolc új úti céllal bővíti a debreceni kínálatot. 2018. Decembertől: Barcelona, Dortmund, Doncaster, Bázel, Milánó-Malpensa és 2019. márciustól, három meseszép mediterrán sziget: Málta, Ciprus és Palma de Mallorca is elérhető lesz.

 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk