hirdetés
hirdetés

Most hamis bombafenyegetés miatt szervezett mentesítő járatot a Wizz Air

A légitársaság Budapestről induló mentesítő járatot szervez azon utasai számára, akik még szerdán továbbutaznának a krakkói II. János Pál Nemzetközi Repülőtérre.

hirdetés

A Wizz Air szerda este közleményben erősítette meg, hogy a Bariból Krakkóba tartó W6 5058-as számú járata névtelen fenyegetést kapott a fedélzetén elhelyezett robbanószerkezetről. A repülőgépet a budapesti repülőtérre irányították, ahol valamennyi utast és a személyzet minden tagját evakuálták.

A közleményben hangsúlyozzák: az illetékes hatóságok a protokollnak megfelelően elvégezték a szükséges ellenőrzéseket, és megerősítették, hogy hamis fenyegetésről volt szó.

A Wizz Air 22:30-kor Budapestről induló mentesítő járatot szervez azon utasai számára, akik még szerdán továbbutaznának a krakkói II. János Pál Nemzetközi Repülőtérre - közölték. 

"Utasaink és személyzetünk biztonsága mindig is a legfőbb prioritás marad számunkra" - szögezte le közleményében a Wizz Air.

Emellett a Nagy-Britanniát sújtó hőség miatt Londonban ragadt utasok hazahozatala érdekében is intézkednie  kellett a társaságnak. Mint azt az MTI-vel közölték: miután a London-Luton repülőtér kifutópályáinak használata ismét biztonságossá vált, a cég szerdán délután mentesítő járatot indított Budapestről a megnyitott repülőtérre, ahonnan a gép a Londonban rekedt utasokkal még szerdán vissza is tér Budapestre - közölte a légitársaság az MTI-vel.

A Wizz Air felidézte: július 18-án az Egyesült Királyságot sújtó extrém időjárási viszonyok miatt összesen öt magyar érintettségű járatát volt kénytelen törölni. A szokatlan meleg miatt a London-Luton repülőtér kifutópályái alkalmatlanná váltak a le- és felszállásra, így az utasok biztonsága érdekében a repteret lezárták a légiforgalom elől. 

A közlemény szerint a légitársaság a járattörlések után megkezdte a Londonban rekedtek számára a szállás szervezését. Mivel az extrém időjárás más légitársaságok járatait is érintette, tájékoztatták az utasokat, hogy ha tudnak saját maguknak szállást foglalni, az ezzel járó extra költségeket - szállás, reptéri transzfer - a Wizz Air utólag megtéríti számukra. 

Ezen felül a légitársaság utasainak többféle lehetőséget is felkínált, beleértve a Wizz Air alternatív járataira átfoglalást, a jegyár teljes visszatérítését, vagy annak 120 százalékos jóváírását az utas WIZZ számláján - közölték.

Bár a járatok törlése a légitársaság hibáján kívül történt, a Wizz Air az utasok hazajutásának megszervezésében is segítséget nyújtott, a reptér megnyitása után megkezdte a hazaindulás megszervezését, megvizsgálva minden lehetséges megoldást - olvasható a közleményben.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk