hirdetés
hirdetés

Négymillió feletti utasszám a Wizz-nél a nyár első hónapjában

Júniusban 4,34 millió utas választotta utazásához a légitársaságot. Az adatok 179 százalékos növekedést jelentenek 2021 júniusának számaihoz képest.

hirdetés

Az elmúlt 12 hónap során a Wizz Air gyors hálózatbővítést hajtott végre, így már 200 új útvonal is elérhető az utasok számára 126 európai és a kontinensen kívüli célállomáshoz. A bővítéssel ezer fölé emelkedett a légitársaság útvonalainak száma és több mint 190 célállomásra repülhetnek az utasok.

A fenntartható növekedés érdekében a légitársaság az elmúlt évben 27 ultramodern és hatékony Airbus repülőgépet állított forgalomba. A legújabb technológiákkal felszerelt Airbus flottája szerves részét képezi a légitársaság fenntarthatósági stratégiájának, és támogatja a célkitűzését, amely szerint 2030-ig 25 százalékkal csökkentse az utaskilométerenként számított szén-dioxid-kibocsátást.

 

Az év elején a Wizz Air és az Airbus közösen írt alá egy egyetértési nyilatkozatot a hidrogénüzemű repülőgép-üzemeltetés lehetőségeinek feltárására. 

„Büszkék vagyunk, hogy júniusban rekordmennyiségű utas választotta légitársaságunkat. A légi közlekedési iparág sokat ismételt kihívásai ellenére jelentős mértékben növekedtünk az elmúlt évben, és olyan alapokat raktunk le, melyek a következő évtizedben is biztosítják a WIZZ bővülését”, mondta Trubek Zsuzsa, a cég szóvivője.

(forrás: Red Lemon Média)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk