hirdetés
hirdetés

Nem kárpótolnak többé voucherrel ezek a légitársaságok

Jobban tájékoztatja, és hamarabb kártalanítja a járattörlések miatt hopponmaradt utasokat az a 16 légitársaság, amelyek megállapodtak erről az Európai Bizottsággal.

hirdetés

Az Unió igazságügyi biztosa, Didier Reynerds azt mondta, hogy "a pandémia kezdetén néhány légitársaság voucherekkel kárpótolta az utasokat. Ezzel megsértették az EU fogyasztóvédelmi szabályait. Ez elfogadhatatlan volt. Örömmel mondhatom, hogy közös erőfeszítéseink nyomán legtöbbjük visszaváltja a kuponokat” - írja az euronews.com.

Az érintett légitársaságok közé tartozik az Aegean, az Air France, az Alitalia, az Austrian, British Airways, a Brussels, az Easyjet, az Eurowings, az Iberia, a KLM, a Lufthansa, a Norwegian, Ryanair, a Tap, a Vueling és a Wizz.

Fotó: Adobe Stock
Fotó: Adobe Stock


A felsorolt 16 társaság elkötelezte magát a jobb tájékoztatás és a készpénzes visszatérítés mellett, de különbséget tesznek, a légitársaság és az utas hibájából történt lemondás között.

Abban is megállapodtak, hogy kuponokat csak azoknak az utasoknak adnak, akik ebbe kifejezetten beleegyeztek. A legtöbb fuvarozó azt is elfogadta, hogy a járvány elején kiadott, de fel nem használt kuponokat visszaváltják, ha az ügyfél kéri.

Azon utasok, akik közvetítőn keresztül foglaltak jegyet, de az ügynök nem hajlandó a visszatérítést intézni, azok közvetlenül a légitársaságokhoz is fordulhatnak. A légitársaságoktól azt várják, hogy erről a lehetőségről és minden körülményről a honlapjukon tájékoztatják az utasokat.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk