hirdetés
hirdetés

Sikeres világrekord a világ legszebb vasútvonalán

A Rhätische Bahn (RhB) vasúttársaság Guinness-rekordot döntött az UNESCO világörökségnek számító alpesi szakaszon - írja a GD Consulting.

hirdetés

A világrekord keretében a világ leghosszabb, közel két kilométeres (1906 m) vasúti szerelvényét állították össze, amely aztán a Preda és Alvaneu közötti szakaszon 48 hídon és 22 alpesi alagúton keresztül "gyöngysorként" tekeregve bő egy óra alatt érte el úti célját. A rendkívül meredek és kanyargós pályaszakaszon a 25 Capricorn motorvonat összekapcsolása és közlekedtetése hatalmas technikai kihívást jelentett, amely 7 mozdonyvezető és 21 technikai személyzet összehangolt munkáját követelte meg.

Képünk illusztráció. Fotó: Depositphotos
Képünk illusztráció. Fotó: Depositphotos

A sikeres kísérlet után az RhB így már nemcsak a világ egyik legszebb, egyben világörökségnek is számító vasútvonalával, hanem Guinness világrekorddal is büszkélkedhet. Az RhB vasúttársaság 384 km hosszú hálózata Svájc legnagyobb kiterjedésű kantonjában, Graubündenben található. A vasúthálózaton panoráma- és regionális vonatokat, tehervonatokat, illetve autószállító vonatokat egyaránt közlekedtetnek. A Bernina Express és a Glacier Express világszerte ismert turisztika brandek: a Bernina- és az Albula-vasút 2008 óta egyben az UNESCO világörökség részei.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk