hirdetés
hirdetés

Spórolásba kezdett az osztrák állami vasúttársaság is

A szövetségi osztrák államvasút magán kezdi a spórolást, olvasható az osztrák hírügynökség friss közleményében.

hirdetés

A vasúttársaság saját háttér-infrastruktúrájának, irodáinak, szerelőműhelyeinek üzemeltetésekor a téli fűtésszámla csökkentése érdekében maximum 19 fokos szobahőmérséklet lesz engedélyezett. A társaság közel 30 további intézkedést hozott saját hatáskörben, amellyel a „back office” terület 0,5 terawattórás fogyasztását tovább tudja redukálni. Az ÖBB éves teljes energiaigénye, - amely a teljes üzem kiszolgálást, legfőképpen a vonatszerelvények mozgatását szolgálja - mintegy 3 terawattórának felel meg, amely mintegy ötöde az osztrák háztartások teljes éves energiafelhasználásának - írja a GD Consulting.

 

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

Az ÖBB Ausztria legnagyobb mobilitás-szolgáltatója, ahol 42 ezer munkavállaló gondoskodik az évi 323 millió utas és 94 millió tonna áruszállítmány pontos és biztonságos célba juttatásáért. Ausztria teljes területen immáron 100 százalékban megújuló energiaforrásból nyerik a vonatok az áramforrást, így a vasút egyben a leginkább környezetbarát közlekedési formának tekinthető. Az ÖBB járatai éves szinten 97 százalékos pontossággal tartják a menetrendjüket, ezáltal Európa egyik legmegbízhatóbb vasúttársaságának számít a cég.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk