Téli újdonságok a Lufthansa Csoporttól

A légitársaságok pontosan heti 24 922 járatot indítanak 106 ország 288 célállomására a 2017/18-as új téli menetrend szerint.

A légitársaságok pontosan heti 24 922 járatot indítanak 106 ország 288 célállomására a 2017/18-as új téli menetrend szerint. Ezen túlmenően több mint 18 ezer codeshare-járatot fognak üzemeltetni mintegy 30 partnerlégitársasággal közösen. Így az utasok szinte az egész világot lefedő útvonalhálózatot vehetnek igénybe a Lufthansánál. A Csoport egyes légitársaságainak téli menetrendje 2017. október 29-én, vasárnaptól 2018. március 24-ig, szombatig lesz érvényes.

A Lufthansa Csoport légitársaságainak legfontosabb új útvonalai:

Lufthansa

2017. november 8-tól a Lufthansa hetente öt napon indít járatot Berlin és New York között. Az útvonalat kiszolgáló Airbus A330-300 minden hétfőn, kedden, szerdán, csütörtökön és szombaton indul útnak nyugat felé. A Lufthansa ezzel 2001 óta először indít nagy távolságú járatot a német fővárosból.

Szintén idén télen indul újra a DüsseldorfMiami járat a Lufthansa észak-rajna-vesztfáliai utasainak kérésére. A 2017. november 8-án felszálló első járatot heti három követi majd (hétfőn, szerdán és pénteken) a téli szezonban.

A téli menetrend újdonságai közé tartozik az új MünchenPeking járat, amelyet az új A350-900 fog kiszolgálni. A Lufthansa utasai először repülhetnek a kínai fővárosba a világ legfejlettebb és legkörnyezetbarátabb nagy távolságú utasszállítójával.

Az Airbus A350-900 hetente négyszer száll majd fel Münchenből. Hongkong után Peking a Lufthansa A350 második legfontosabb célállomása Kínában. Emellett Bostonba (USA), Delhibe (India) és Mumbaiba (India) is Lufthansa A350-900 gépek indulnak Münchenből.

Az utasok München és Charlotte (USA), Denver (USA) és Tokió (Japán) között is gazdag járatválasztékból válogathatnak az idén télen.



Európa – a Lufthansa tovább bővíti hálózatát a téli időszakban

Október végétől a Lufthansa számos új célállomásra repül Frankfurtból: Pamplonába (Spanyolország), Genovába, Bariba, Cataniába (Olaszország), Kuusamóba (Finnország), Kolozsvárba és Temesvárra (Románia). Szintén új járatok indulnak Frankfurtból Santiago de Compostelába (Spanyolország), Reykjavikba (Izland), Palermóba (Olaszország) és Paderbornba.

A Münchenből elérhető népszerű európai városok köre is bővül: Nantes-tal (Franciaország), Glasgowval (Egyesült Királyság) és Santiago de Compostelával (Spanyolország).

Swiss International Air Lines és Edelweiss

A téli menetrendben új célállomással egészül ki a Boeing 777-300ER útvonalhálózata. A Swiss a brazíliai São Paolóba is repül majd flottája zászlóshajójával. A Swiss idén télen indít először rövid távolságú járatokat a lengyelországi Wrocławba és a szerbiai Nišbe. Ezenkívül, a Swiss Berlint és Düsseldorfot is felveszi a kiszolgált repülőterek sorába, és növeli Moszkvába induló járatai számát.

A Swiss leányvállalata, az Edelweiss többek között a Kanári-szigetekre is kiterjeszti hálózatát, és 2017 telén repül első ízben a Florida állambeli Orlandóba.

Austrian Airlines

Az Austrian Airlines is új nagy távolságú úti céllal jelentkezik a 2017/18-as téli menetrendben. A légitársaság Boeing 767 gépe 2017. október 25-én szállít először utasokat a Seychelles-szigetekre

Ukrajnában négy úti céllal rendelkezik: Kijev, Dnyepropetrovszk, Lvov és Odessza. Közvetlenül Bécsből heti 4 járat repül Lvovba, illetve Odesszába, heti 11 járat Kijevbe, és heti 5 járat Dnyepropetrovszkba, Innsbruckból pedig heti egy járat indul Kijevbe, ami összesen 25 járatot jelent Ukrajnába hetente. Romániában Bukarest, Jászvásár (Iasi) és Nagyszeben (Sibiu) a légitársaság úti céljai – a három városba együtt összesen 41 alkalommal repül az Austrian.

Eurowings

A Eurowings a 2017/18-as téli szezonban is folytatja nagy távolságú programja bővítését, de az utasok a rövid és közepes távolságú járatok között is számíthatnak újdonságokra. Az új program egyik kiemelt interkontinentális járata október végétől indul Kölnből/Bonnból heti egy alkalommal Dél-Afrika második legnagyobb városába, Fokvárosba.

Düsseldorf is izgalmas tervekkel készül az idei télre. A Eurowings ezen a repülőtéren is bővíti nagy távolságú útvonalhálózatát. Ennek jegyében négy vonzó üdülőhelyre indít járatokat a Karib-tenger térségében. Heti kétszer repül Punta Canába (Dominikai Köztársaság), csütörtökönként Puerto Platába, péntekenként pedig Varaderóba (Kuba). A négyest a mexikói Cancun teszi teljessé. Ezt az útvonalat heti egyszer szolgálja majd ki a Eurowings december 18-tól.

A légitársaság utasai heti háromszor repülhetnek Düsseldorfból a horvátországi Zágrábba, hetente kétszer a marokkói Marrakeshbe és heti egyszer az egyiptomi Hurghadába.

Az új müncheni légi bázis is bővítést tervez a téli menetrendben. Az új úti célok között szerepel: Fuerteventura, Lanzarote, Tenerife és Gran Canaria (Kanári-szigetek), Marrakesh (Marokkó) és Lisszabon (Portugália).

A Eurowings ezen túlmenően két új egyesült királyságbeli célállomásra indít járatokat Salzburgból: heti négyet a London-Stansted repülőtérre, heti kettőt-kettőt pedig Birminghambe és Manchesterbe.

Brussels Airlines

A Brussels Airlines nem kevesebb, mint 10 új napsütötte célállomást vesz fel téli menetrendjébe, mely részleteit ITT olvashatja. 


Járatnyitás Budapest és egy újabb kínai nagyváros között

Járatnyitás Budapest és egy újabb kínai nagyváros között 

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, így idén júniustól immár egy hetedik kínai nagyváros, Sencsen is közvetlenül elérhető lesz Budapestről.
A kollektív utazás lehet a megoldás a fenntartható jövő felé

A kollektív utazás lehet a megoldás a fenntartható jövő felé 

2023-ban több mint 1 millió tonna szén-dioxidot kibocsátását előzték meg az utazók azzal, ha buszos utazást választottak más közlekedési módok, például autó vagy repülő helyett.
Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt

Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt 

Sir Tim Clark a következő levelet fogalmazta meg, és juttatta el - többek közt rajtunk keresztül - ügyfeleiknek.
Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő

Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő 

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom. 
Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton

Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton 

Április 22-én kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérhez vezető utakon.
Visszatér az Uber Magyarországra

Visszatér az Uber Magyarországra 

Április 16-án hivatalosan lezárult a jóváhagyási folyamat.
Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága

Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága 

Beszállás előtt a BARK Air egyik légiutaskísérője a kapuban fogadja a kutyákat, hogy segítsen nekik nyugodtan venni az előttük álló akadályokat.
Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat

Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat 

Mennydörgésre és villámlásra ébredtek szerda reggel az Egyesült Arab Emírségek lakosai.
Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről

Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről 

Bővül az osztrák légiátrsaság kínálata.
Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál

Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál 

A nagyszabású fejlesztés megvalósítása érdekében 64 francia autópálya-pihenőben most 320 Siemens gyorstöltőt telepítettek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?