hirdetés
hirdetés

Továbbra is zavartalanul jutnak el úti céljukig a Qatar Airways magyar utasai

Négy ország továbbra is fenntartja a Katar ellen egy diplomáciai bonyodalom miatt néhány hete bevezetett légiközlekedési korlátozásokat. Ezek azonban továbbra is csak elvétve érintik a magyar utazóközönséget — tudtuk meg a légitársaság képviselőitől.

hirdetés

Szaúd-Arábia, Bahrein, Egyiptom és az Emirátusok irányába kevesen szállnak át Dohán keresztül. Akit azonban mégis érint, érintett az érvényben lévő korlátozás, azt a légitársaság igyekezett egyebek mellett jegyének átfoglalásával kompenzálni. A négy ország kiesése következtében felszabaduló kapaicitásokat a Qatar Airways jól teljesítő útvonalaira, köztük Budapest felé, csoportosította át. Így közlekedik szerda óta napi két járat Budapest és Doha között, ami még kényelmesebbé teszi az átszállást a légitársaság központi repülőterén. Egyebek mellett a Maldív-szigetek és Seychelles felé, ami — mint azt légitársaságnál közölték — a magyarok közt igen népszerű útvonalak.

Június elején történt, hogy több arab ország felfüggesztette diplomáciai kapcsolatát az Öböl-menti országgal arra hivatkozva, hogy Katar a terrorizmust támogatja. Bahrein azzal vádolja Katart, hogy Iránhoz köthető terrorista csoportokat támogat, míg az egyiptomiak úgy vélik, hogy a betiltott Muzulmán Testvériség mozgalom mögött állnak. A Financial Times értesülései szerint a vádaskodás mögött az húzódhat, hogy a katari uralkodócsalád Irakban elrabolt tagjaiért az ország egymilliárd dollár váltságdíjat fizetett ki. Az összegről az említett államok azt gyanítják, hogy terroristákhoz jutott.

A Qatar Airways honlapján közöltek szerint a négyből három országban — Egyesült Arab Emirátusok, Szaúd-Arábia, Bahrein — képviseleteiket is bezárták. Az érintett országok Katar légtérét is bojkottálják, ami miatt az ország az ENSZ légügyi szervezetéhez, az ICAO-hoz fordult segítségért.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk