hirdetés
hirdetés

Új Airbus érkezett a Wizz flottájába

A légitársaságnak már 160 repülőgépet számlál a flottája. A repülőgéppark legújabb tagja a bukaresti Henri Coandă Nemzetközi Repülőtéren áll szolgálatba.

 

hirdetés

A Wizz Air flottájához csatlakozó új Airbus A321neo a legújabb repülési technológiákat alkalmazza, továbbá jelentős környezeti előnyöket kínál, közel 50 százalékkal csökkenti a zajlábnyomot, 20 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt és 50 százalékkal kevesebb nitrogén-oxidot bocsát ki. A Wizz Air ultramodern és hatékony repülőgépflottája 4,74 évre tehető átlagéletkorával az egyik legfiatalabbnak számít a világon – az új repülőgéppel a WIZZ tovább erősíti pozícióját, mint az egyik legzöldebb légitársaság.

 

A bővítés a légitársaság azon törekvéseit támasztja alá, hogy az évtized végére több mint háromszorosára növelje flottája méretét. A légitársaság több mint 411 korszerű Airbus A320-as családba tartozó repülőgépet számláló rendelés állománnyal rendelkezik, amellyel tervei szerint a légitársaság 2030-ra utaskilométerenként 25 százalékkal csökkenti ökológiai lábnyomát.

Örömmel tudatjuk, hogy ezzel az 59. új, 239 férőhelyes Airbus A321neo-val immár 160-ra nőtt a flottánk Ez a típus – ami tovább erősíti fenntarthatósági törekvéseinket – a jelenleg használt leghatékonyabb, környezetkímélő egyfolyosós repülőgép, amelyből további 300 darab érkezésével 2030-ra 500-repülőgépes légitársasággá válunk majdl”,  mondta Owain Jones fejlesztési vezető.

 

(forrás: Red Lemon Média)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk