hirdetés
hirdetés

Új cargojárat a légi Selyemút jegyében Budapesten

Nyugat-Kína vezető légitársasága, a Sichuan Airlines cargo járatot indított a kínai Szecsuan-tartománybeli Csengdu-Suangliu Nemzetközi Repülőtér és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között.

hirdetés

Csütörtökön elindult a Budapest Airport (BA) történetének első rendszeres nyugat-kínai cargo járata. A kínai Sichuan Airlines első Szecsuan-Budapest cargo járata mostantól heti három alkalommal közlekedik a kínai tartomány és Budapest között.  

René Droese, a BA fejlesztési vezérigazgató-helyettese elmondta: „Cégünk szerepe közép-kelet-európai légi áruszállítás kapujaként gyorsan növekszik, különösen Ázsia, ezen belül Kína felé. Egyre nagyobb igényeket tapasztalunk új cargo útvonalakra, illetve a meglévő útvonalakon nagyobb kapacitásokra, és terveink között szerepel, hogy cargo kapcsolatainkat Ázsia mellett Nyugat-Európa és a transzatlanti térség felé is kiterjesszük!”

Nyugat-kínai nyitás: megérkezett a Sichuan Airlines cargo járata Budapestre / Forrás: Budapest Airport
Nyugat-kínai nyitás: megérkezett a Sichuan Airlines cargo járata Budapestre / Forrás: Budapest Airport
 

„Az új légi összeköttetés az Egy Övezet, Egy Út program keretében támogatja a légi Selyemút sikerességét, tovább erősítve a Magyarország és Kína közötti kiváló kereskedelmi kapcsolatot, hangsúlyozta Peter Xu, a Sichuan Airlines cargo állomásvezetője. Hozzátette: - „Az új járat fontos logisztikai csatornává válik majd a kiváló minőségű magyar áruk kínai nagyvárosokba történő exportja számára, és fordítva.”

Budapesten a légiáru mennyisége minden korábbi rekordot megdöntve tavaly év végére elérte a 194 005 tonnát, amely 2021-hez képest 5,8 százalékos, 2019-hez viszonyítva pedig 43 százalékos növekedést jelent. A felívelés idén márciusban is folytatódott: a légiáru volumene 4,3 százalékkal haladta meg az előző év, és 49,3 százalékal 2019-es év átlagos havi árumennyiségét. Mindez kivételesnek számít más európai repülőterek cargo mennyiségével összehasonlítva, hiszen a globális gazdasági lassulás a légiáru szállításban is visszaesést okozott. Fontos azonban, hogy a rekord árumennyiséget kevesebb gépmozgással sikerült elérni, tavaly 2021-hez képest 11,5 százalékkal csökkent a cargo járatok száma.

 

(forrás: Budapest Airport / TurizmusOnline)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk