hirdetés
hirdetés

Új nemzetközi járatokkal terjeszkedik Magyarországon a FlixBus

Magyarországon is terjeszkedik a fiatal távolsági buszszolgáltató, a FlixBus: új járatok indulnak Budapest, Győrből és Nagykanizsáról napi akár nyolc csatlakozással Ausztriába, valamint Horvátországba, Szlovákiába, Németországba és Csehországba.

hirdetés

Olyan városok, mint Bécs, Prága, Berlin, Zágráb vagy Pozsony napi akár nyolc járattal is elérhetők éjjel-nappal. Ezzel egy időben a FlixBus megkezdi az együttműködést első magyaroszági buszpartnerével, a VOLÁNBUSZ Zrt.-vel. A 2013-ban alapított FlixBus start-up-ként indult, de ma már napi 100.000 járattal köt össze 20 európai országot, és évi 20 millió utast szállít – így Európa vezető távolsági buszszolgáltatójává vált.

Újdonság: éjjel és nappal is Európa fővárosaiba

2016 elején a FlixBus bejelentette közép- és kelet-európai terjeszkedését napi járatok indításával Szlovákiába és Csehországba, majd májusban bevezette szolgáltatásait Horvátországban és Szlovéniában is, valamint elindította első nemzetközi vonalait Romániába. A FlixBus most új útvonalakon köti össze Magyarországot számos európai fővárossal, pontosabban Zágrábbal, Berlinnel, Béccsel és Prágával. Bettina Engert, a FlixBus vállalati kommunikációs vezetője elmondta: "A FlixBus új, környezetbarát alternatívát kínál a magyar utasok számára. Olyan fővárosok, mint Bécs, Zágráb, Berlin vagy Pozsony akár napi nyolc járattal is elérhetők lesznek nappal és éjszaka is. A további távolsági összekötettetések, valamint további célállomások, melyek összekötik Magyarországot és Európa többi városát, pedig már a tervezés szakaszában vannak." A flixbus.hu weboldalon jelenleg tíz ország városaiba érhetők el jegyek, melyek a mobilapplikáción keresztül vagy valamely magyarországi partnerjegyirodánál is megvárásolhatók.

Forrás: flixbus.hu
Forrás: flixbus.hu

VOLÁNBUSZ Zrt., a FlixBus első magyar buszpartnere

A FlixBus 250 német, osztrák, szlovák, olasz, francia és holland buszpartnere mellett első magyarországi partnere a VOLÁNBUSZ Zrt. lesz. Fekete Antal, a VOLÁNBUSZ vezérigazgatója így nyilatkozott: „Együttes erővel egy igazán versenyképes szolgáltatást biztosítunk, mely a VOLÁNBUSZ Zrt., a FlixBus és az utasok kölcsönös érdekeinek biztosítása mellett valós autóbuszos alternatívákat képes nyújtani az egyéni közlekedéssel szemben.”

Német start-upból európai játékos

A FlixBust közvetlenül a német nemzeti piac deregulációja után alapították 2013-ban Németországban. Az innovatív üzleti modellnek és a helyi buszpartnerekkel való együttműködésnek köszönhetően a FlixBus már az alapítás után pár hónappal képes volt országos buszhálózatot működtetni. André Schwämmlein, a FlixBus üzletvezetője és alapítója elmondta: “Teljesen új utazási lehetőséget hoztunk létre a vállalkozási szellem, az innovatív technológia és a hagyományos kisipar kombinációjával."

2015-ben a FlixBus elkeztde globalizálni üzleti modelljét franciaországi, hollandiai és olaszországi helyi járatok, valamint skandináv nemzetközi vonalak indításával. 2016 első negyedévében a start-up bejelentette terjeszkedését Közép- és Kelet-Európában, az Egyesült Királyságba és Spanyolországban. A müncheni, berlini, párizsi, milánói és zágrábi cégközpontokon keresztül a FlixBus csapata felel a hálózatfejlesztés, ügyfélszolgálat, minőségellenőrzés, marketing és sales, valamint az üzletfejlesztés feladatköreiért, míg a regionális buszpartnerek felelősek a zöld FlixBus-flotta mindennapi működtetéséért. A kis- és középvállalkozásokkal való együttműködéseken keresztül a FlixBus hozzájárul a helyi gazdaságok növekedéséhez.

Légitársaságokhoz hasonló, dinamikus árazás

Bettina Engert kifejtette: “Ahogy a légitársaságok, úgy mi is dinamikus árazást használunk weboldalunkon. Eszerint viteldíjaink a yield management elveinek megfelelően változnak. A közelmúltban a magyar forintot is hozzáadtuk az elérhető pénznemek listájához.” A zöld buszok Wi-Fi-vel és konnektorokkal vannak felszerelve, extra lábhellyel szolgálnak és légkondicionáltak. A jegyárban három darab poggyász szállítása szerepel. „A lemondás és foglalásmódosítás akár indulás előtt 15 perccel is lehetséges. Az ingyenes FlixBus alkalmazás elérhető iOS, Windows és Android készülékekre, melyen keresztül utasaink jegyet tudnak foglalni, mely lehetővé teszi a QR-kódos becsekkolást, friss utazási és közlekedési információkkal szolgál, valamint segíti utasainkat, hogy minél egyszerűbben megtalálják a legközelebbi buszmegállót" - tette hozzá Bettina Engert.

FlixBus kapcsolatok Budapestről, Győrből és Nagykanizsáról:Két nagy buszos cég egyesülése

Tavaly januárban arról számoltunk be a Turizmus Online-on, hogy összeolvadt Németország két legnagyobb buszos vállalkozása, a FlixBus és a MeinFernbus. A döntés azért született meg, hogy a vállalatok erősségeit és útvonalhálózatát egyesítsék, és behálózzák Európa nagy részét. A FlixBusnak az osztrák Blaguss is a partnere, így Budapest és Bécs között már akkor is rendelkeztek buszjárttal, de Budapestről más járatuk eddig nem volt.

A FlixBus és a MeinFernbus egyesülése
A FlixBus és a MeinFernbus egyesülése


A FlixBus járathálózata - a mosonmagyaróvári járat még csak tervben van (kattintson a képre a nagyításért!)
A FlixBus járathálózata - a mosonmagyaróvári járat még csak tervben van (kattintson a képre a nagyításért!)


A VOLÁNBUSZ-ról és a FlixBusról

A VOLÁNBUSZ Zrt.

A VOLÁNBUSZ Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság közel 90 éves múlttal rendelkező személyszállító társaság. A MAVART néven 1927-ben alapított társaság kezdetben csak 30 autóbusszal rendelkezett, ma már 1067 járművel biztosítja szolgáltatását. A VOLÁNBUSZ Zrt. alaptevékenysége a menetrend szerinti autóbusz-közlekedés. A részvénytársaság fővárosi székhelyéből adódóan a VOLÁNBUSZ Zrt. közlekedteti a Budapestről induló nemzetközi és országos autóbuszjáratok többségét, továbbá a Pest megyei településeket kiszolgáló elővárosi és regionális, valamint helyi járatokat. Budapestről Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Montenegro, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Románia, Szerbia, nagyvárosaiba, illetve nyaralóhelyeire indulnak nemzetközi VOLÁNBUSZ járatok a Népliget autóbusz-pályaudvarról, de más országokba (Csehország, Görögország, Svájc, Szlovákia, Ukrajna) is biztosítják a közvetlen utazást szerződött partnereik járataival.

A FlixBus

A FlixBus egy távolsági buszszolgáltató, mely 2013 óta kínál alternatív utazási lehetőséget különböző árkategóriákban. A hálózatfejlesztésnek és korszerű backend-rendszer használatának köszönhetően a FlixBus kialakította Európa legkiterjedtebb távolságibusz-hálózatát napi 100.000 járattal, mely 900 célállomást és 20 országot köt össze.

A Németországban alapított korábbi start-up a kis- és középvállalkozások minőségét és tapasztalatát ötvözve indult útnak. A berlini, müncheni, párizsi, zágrábi és milánói irodákban dolgozó FlixTeam a következőkért felel: hálózatfejlesztés, ügyfélszolgálat, minőségellenőrzés, marketing/sales, jegyárusítás, árazás és vállalati üzletfejlesztés. Regionális buszpartnereik (melyek sokszor családi vállalkozások több generációnyi sikerrel a hátuk mögött) felelősek a mindennapi járatok és FlixBusok üzemeltetéséért.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés