hirdetés
hirdetés

Új repjegy vásárlási mód: jön az árbefagyasztás

Az egyik vezető utazási technológiával foglalkozó vállalat új árrögzítési funkciót vezetett be, amelynek lényege, hogy az utasok akár 72 órára befagyasszák a repülőjegy árát anélkül, hogy azonnal ki kellene fizetniük a teljes összeget. Ez a Price Lock (árrögzítés) szolgáltatás, amelyet a Kiwi.com ügyfelei érhetnek el mostantól.

hirdetés

Az új utazási hack hasznos lehet azoknak az utazóknak, akik szeretnék kihasználni a repülőjegy-ajánlatokat, de egy kicsivel több gondolkodási időre van szükségük. A Price Lock (árrögzítés) szolgáltatás három napra zárolja a jegyárat az ügyfél számára, így ha az ár a következő 72 órában emelkedne, az ügyfél nem fizet semmi pluszt. Ha viszont az ár csökken, az ügyfél mindig az alacsonyabb árat fizeti, függetlenül attól, hogy az árrögzítés érvényben van. A bevezetés utáni első adatok biztató tendenciát mutatnak: az árrögzítést választó ügyfelek több mint fele (56,6%) az eredetileg rögzített áron folytatja a foglalást.

Depositphotos
Depositphotos
 

A légitársaságok általában dinamikus árképzést alkalmaznak, a kereslet és a rendelkezésre állás alapján változtatják a viteldíjakat a nyereség optimalizálása érdekében. Ezért az ügyfelek akár 30 százalékkal többet fizethetnek egy jegyért egyetlen héten belül. Ráadásul a jegyárak a főszezonban akár 50 százalékkal is emelkedhetnek a csúcsidőszakon kívüli időszakokhoz képest. A legjelentősebb áremelkedések jellemzően az indulás előtti 14 napos időszakban figyelhetők meg. A Price Lock arra szolgál, hogy az utazóknak előnyt biztosítson: rögzítve az aktuális árakat, megkerülve a jövőbeni kiugrásokat, és biztosítva a nyugodt döntéshozatali folyamatot.

Michal Šindelář, a Kiwi.com fogyasztói termékekért felelős alelnöke szerint a Price Lock megoldás arra, hogy csökkentsék az utazóknak a  repülőjegy-foglalással kapcsolatos egyik szorongást. Megadja ügyfeleiknek azt a döntő fontosságú időt, hogy átgondolják a vásárlást. Ezzel a 72 órás árbefagyasztással átlagosan 24 eurót takaríthatnak meg”. 

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk