hirdetés
hirdetés

Újabb járattörlések a Lufthansánál

Hivatalosan bejelentették, hogy hétfőtől kezdve a Frankfurtból és Münchenből induló járatainak mintegy ötödét törlik.

hirdetés

Az Európa legnagyobb légitársaságának számító Lufthansa bejelentette, hogy a következő héten a Frankfurtból és Münchenből induló járatainak mintegy ötödét törli, írja a Bloomberg.

A társaság bejelentése szerint a törlések az úgynevezett negyedik csúcsforgalmi időket érinti, tehát az utolsó induló járatokat a nevezett reptereken.

 

A járattörlésekkel egy stabilabb repülési ütemtervet szeretnének kialakítani, de azt még nem tudni, hogy pontosan hány járatot törölnek majd.

Múlt hónapban a Lufthansa már 3100 járatot törölt a súlyos munkaerőhiány miatt, amit még a koronavírus miatti lebetegedések is súlyosbítottak. A szakszervezetek szerint a csökkentett fizetések és a kedvezőtlen munkakörülmények sem kedveznek az új emberek felvételének.

Ha mindez nem lenne elég, a társaság múlt héten azt mondta, hogy csak a legdrágább osztályon értékesít helyeket júliusban annak érdekében, hogy ezzel rendezze a repülési ütemtervet és helyreállítsa a szolgáltatást. Ez azt jelenti, hogy most a legolcsóbb London-Frankfurt retúrjegy 1000 euróba is kerülhet.

 

 

(forrás: Bloomberg / Portfolio.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk