hirdetés
hirdetés

Albena és a megszelídített tömegturizmus

A német és osztrák érdeklődés mellett nő a foglalások száma Csehországból és Lengyelországból is a bolgár üdülőhelyen.  Az üdülő-komplexum menedzsmentje bizakodva tekint az idei szezon elé.

hirdetés

Az albenai szállodák minden igényt kielégítő színvonala mellett a siker másik legfőbb kulcsa az üdülőhely elkötelezettsége a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem iránt. Továbbá, a tiszta és gondozott strand, amely 5 csillagos Kékszalag minősítés birtokosa, a sok zöld terület és a régió kulturális és természeti gazdasága. A korszerű sportinfrastruktúra, a kidolgozott tematikus golfcsomagok, a balnelógiai programok, kongresszusi rendezvények miatt sok német vendéget vonz az üdülőhelyre a nyári szezonon kívül is, áprilisban-májusban és szeptember-októberben - mondta el lapunknak Tütünkov Hrisztov Jordán, a Budapesti Metropolitan Egyetem Turizmus Intézetének főiskolai docense.

Az elmúlt évszázad 60-as éveiben kiépült üdülőfalu gyökeresen különbözik a többi bolgár fekete-tenger-parti üdülőtelepüléstől. Ez az egyetlen ilyen bolgár hely, amely a rendszerváltozáskor egy tulajdonban maradt, megtartották a település mintegy 55 százalékot kitevő szabad zöld területet, nem épültek fel új szállodák, hanem a meglévőket korszerűsítették. Ma Albena az ország legnagyobb szállodahálózatával rendelkezik, ágykapacitását csak Napospart és Aranyhomok előzi meg.

Depositphotos
Depositphotos
 

Az üdülőfalu fenntarthatósági politikája nem üres marketingfogás, amit a felelős turisták vendégelégedettsége is visszaigazol. A levegő tisztaságának megőrzése érdekében az üdülőtelepen korlátozzák a gépkocsiforgalmat, alternatív megoldásként elektromos buszokat üzemeltetnek. Saját vízbázisból biztosítják a szállodáknak, éttermeknek, medencéknek a vízellátását. Az éttermekben kínált friss zöldségek, gyümölcsök, gyümölcslevek, borok több mint a felét saját kertészetekben állítják elő. Vízmelegítésre 1235 négyzetméternyi napelemmel előállított újrahasznosítható energiát használnak fel. Hulladékfeldolgozás céljából az üdülőtelep üzemet létesített, amely a szerves hulladékból biogázt állít elő, biztosítva a tiszta zöld energiát és a jó minőségű trágyát.

Albenát azoknak a vendégeknek ajánlják, akik nem szeretik a nyüzsgő üdülőközpontok zaját, forgalmát, a csendre, nyugodt pihenésre, kikapcsolódásra vágynak.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk