hirdetés
hirdetés

Ausztria kőkemény a határellenőrzés során

Az osztrák fegyveres erőket is bevetik a határellenőrzésnél. Aki negatív koronavírus-teszt nélkül próbál bejutni Ausztriába, arra akár 1450 eurós bírságot is kiszabhatnak

hirdetés

Ausztriában gyorsan terjed a koronavírus dél-afrikai mutációja – az osztrák kormány ezért is szigorít a beutazási szabályokon.  A hét napnál nem régebbi negatív teszt most már az ingázóknak is kötelező. A szigorú határellenőrzés miatt pedig kilométeres dugó alakult ki a magyar határnál. „Egyszerre három sávon ellenőrzünk, így valamivel csökkenthető a torlódás”, mondta egy rendőrfelügyelő az euronews.com tudósítójának.

Észak-Tirol gócpont lett

Észak-Tirolt péntektől ismét lezárják, csak negatív teszttel lehet elhagyni a térséget, mint ahogy ezt mi is megírtuk korábban. A rendelkezést egyelőre tíz napig vezetik be. A vírus dél-afrikai mutációjából már csaknem 300 esetet azonosítottak csak a tiroli tartományban - ezzel a terület a variáns legnagyobb járványgóca Európában az orsztrák kancellár szerint.

„A dél-afrikai változat tiroli kitörése az Európai Unión belül is a legnagyobb, amiről tudunk. Meg kell küzdenünk vele. Tirolban, - és mivel feltételezhetően tovább terjedt - egész Ausztriában is”, jelentette be Sebastian Kurz. A kancellár egyik fői aggodalma, hogy az AstraZeneca vakcinája kisebb hatékonyságot mutat a dél-afrikai mutációval szemben. Ezért a vírus továbbterjedését próbálják lassítani – bár a napokban felfüggesztették a boltzárat és kinyitottak az ország iskolái is.

(forrás: Euronews.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai