hirdetés
hirdetés

Az erős nyár ellenére sem rózsás a helyzet az osztrák turizmusban

A nyári hónapok jó számokat hoztak, de az év első felét értékelve már kevésbé kedvező az összkép – húzta alá a Statistik Austria közleménye.

hirdetés

A Statistik Austria friss turisztikai jelentése szerint erős volt az idei nyári turisztikai szezon kezdete Ausztriában. Májustól elejétől július végéig mindösszesen 37 millió vendégéjszakát regisztráltak az osztrák kereskedelmi szálláshelyek, amely így alig marad el az utolsó „békeév”, a 2019-es bázishónapok adataitól (38,8 millió vendégéjszaka) - írja a GD Consulting.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

A számok jelentősen felülmúlják a tavalyi év azonos időszak eredményeit, amikor 25,9 millió vendégéjszakás eredménnyel zárult a jelzett időszak. A friss statisztikai jelentés elemzéséből megtudható, hogy a vendégforgalom kétharmada a külföldiek éjszakázásához volt köthető, míg harmaduk a belföldi nyaralásokból adódik. A külföldiek körében jelentősen nőtt az EU tagországokból érkezők száma, így részarányuk már a teljes külföldi vendégforgalom közel 85 százalékára tehető. 2019-ben ugyanaz az arányszám még 78 százalék volt.

Az elmúlt évek - nem meglepő módón - a belföldi turizmus erősödésének, a közeli küldőpiacok élénkülésének kedveztek Ausztriában is – olvasható ki a statisztikákból. A magyar vendégéjszakák száma például az elmúlt esztendő első félévéhez képest több mint duplájára nőtt: hat hónap alatt számuk megközelítette az 1,4 milliót az ausztriai szálláshelyeken. Az osztrák turizmus egészét tekintve és az idei év első felét értékelve már kevésbé rózsás az összkép – húzta alá a Statistik Austria közleménye. Az első hat hónapban regisztrált 80,4 millió vendégéjszaka még 16 százalékkal elmarad a 2019-es forgalmi eredményekhez képest, amely egyértelműen a nyár elejéig érvényben lévő szigorú járványügyi korlátozásokra vezethető vissza.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk