hirdetés
hirdetés

Bécs mentőövet dob a szálláshelyeinek

Michael Ludwig polgármester és Brigit Hebein alpolgármester társaságában újabb gazdasági mentőcsomag részleteit ismertette szeptember 10-ei tájékoztatóján a város gazdasági, turisztikai és digitalizásiós ügyeiért felelős tanácsnok, Peter Hanke.

hirdetés

Mint ismeretes Bécs eddig két lépcsőben mintegy 350 millió eurót fordított tavasz óta a koronakrízis miatt a várost ért gazdasági károk enyhítésre. Szeptembertől egy újabb 50 millió euró összértékű direkt támogatási konstrukció (korona-csomag III.) került kidolgozásra, amelynek nagyobb része közvetlenül a szálláshely-szolgáltatókat és a turisztikai ágazatot hivatott segíteni. Mivel Bécsben idén éves szinten a vendégéjszakák 70 százalékos csökkenésével, valamint ebből adódóan a bevételek 60 százalékos zuhanásával számolnak, ezért a kormányzati segélyprogramok mellett a bécsi szálláshelyek üzemeltetőire külön odafigyel a fővárosi önkormányzat - írja a GD Consulting.

Szeptembertől szálláshelyenként a tavalyi éves forgalom 6%-ának megfelelő összeg igényelhető a változó működési költségek fedezésére, egységenként maximum 50 ezer euró értékben. (A fixköltségek támogatására külön kormányzati program létezik Ausztriában). E támogatási forma fedezésére 15 millió eurót különítettek el Bécs város költségvetésében.

További 7 millió eurós pótlólagos büdzsé szolgálja a kiesett idegenforgalmi adó kompenzálást, amely a város turisztikai hivatalának: a Wien Tourismus-nak főbb bevételi forrása. Ebből az összegekből finanszírozzák a nemzetközi és belföldi forgalomélénkítő kampányokat és a város turisztikai szervezetének működtetését. 3 millió eurós keretösszegből pedig pályázati úton kívánják támogatni a nehéz helyzetbe került klubélet és a könnyűzenei iparág szereplőit. Ez esetben egy-egy produkció teljes költségvetésének 90 százalékát finanszírozza a város, nyertes pályázóként max. 30 ezer euró mértékig.

A korona-csomag III. ütemének fennmaradó részét a munkahelyteremtést, szakképzést és a digitalizációs szintlépést szolgáló projektekre fordítják. 

(forrás: GD Consulting)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk