hirdetés
hirdetés

Beindult Oroszország felé a vakcinaturizmus

Németek indulnak - nem kis összegeket hagyva az utazási irodáknál - az orosz főváros felé.

hirdetés

Német állampolgárok utaznak Moszkvába, hogy minél előbb megszerezzék a koronavírus elleni védőoltást. Az orosz fejlesztésű Szputnyik V oltóanyag első adagját egy háromnapos túra keretében, a szálláshelyül szolgáló hotelben kapják meg egy orosz magánszolgáltatótól, adja hírül az euronews.com portál.

"Sok német akar Moszkvába utazni, hogy oltást kapjon, és ezt összekötik egy kis nyaralással, vagy valamilyen kulturális programmal" mondta az utazások szervezője, Hans Blank.

Bár a Szputnyik V még nem kapott engedélyt az Európai Gyógyszerügynökségtől, a Moszkvába érkező németeket ez nem zavarja.

"Úgy láttam, hogy Németországban nagyjából öt-tíz hónap lenne, mire megkapnám az oltást, ami nekem túl sok idő, ezért más lehetőség után néztem. Először jött Szerbia, de annak most már vége, a második opció viszont Oroszország, ami egyelőre működik, mondta Uwe Keim, aki megkapta a Szputnyik V első adagját.

A németországi Frankfurtból indított első moszkvai vakcinatúrán mintegy ötven ember vett részt. És ismét útnak erednek három napra majd, amikor az oltás második dózisát kapják meg az orosz fővárosban. Illetve a német utazási iroda olyan programot is indít, amelynek során egy 24 napos wellness pihenés alatt várhatják meg a jelentkezők helyben, hogy megkaphassák a második adagot a Szputnyikból.

(forrás: Euronews / Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai