hirdetés
hirdetés

Bezárt a Dubaji Világkiállítás

Az Expo 2020 világkiállításon hat hónapon át nyitva tartó Magyar Pavilon is.

hirdetés

Március 31-én, hat hónap után véget ért az Expo 2020 Dubai, ahol az Aqua Roots of Hungary elnevezésű Magyar Pavilon hazánk páratlan vízkincseit, azok kialakulását és felhasználását mutatta be. A Pavilonban különösen nagy hangsúlyt kapott Magyarország természetes vízkészlete, gyógy- és termálvizei, valamint a balneológia.

 

A magyar részvételhez kapcsolódóan számos kiemelkedő eredmény is született az esemény hat hónapja során:

-       A Magyar Pavilon küszöbét összesen 194 országból érkezett, 1 088 132 látogató lépte át az expó ide alatt.

-       A látogatói visszajelzések alapján a vendégek 90%-a meglátogatná Magyarországot a pavilonban látottak alapján, több ezren  személyesen, a vendégkönyvbe tett bejegyzéssel is megosztották élményeiket.

-       Az expó 26 hete alatt 42 kulturális eseményt szervezett az Expo 2020 Magyarország közel 700 fellépő közreműködésével.

-       A Pavilon AquaBar-jában magyar ásványvizeket kóstolhattak a látogatók, közel 10 000 liter víz fogyott el.

-       A GastroRoots névre keresztelt étteremben a legnépszerűbb étel a gulyásleves volt, amiből több mint 1500 litert fogyasztottak el a vendégek. A decembertől árult kürtöskalácsból pedig 16.849 000 darab kelt el.

 

(forrás: MTÜ / Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk