hirdetés
hirdetés

Döntős a Sziget, a Volt, a Sound és a Lake

Az összes nevezett szigetes fesztivál, azaz a Volt, a Sound és a Sziget illetve a Volt és a Deadcode Produkció által jegyzett B.my.Lake is bekerült kategóriájának legjobbjai közé a European Festival Awards megmérettetésen.

hirdetés

Harmincöt ország több száz fesztiválja nevezett – különböző kategóriákban -  idén a legnagyobb nemzetközi fesztivál-elismerés, a European Festival Awards megmérettetésén. Az egy hónapig tartó online szavazáson rekordmennyiségű, több mint 1,2 millió szavazat érkezett, ami duplája a tavaly leadott szavazatoknak. A szervezők most közzétették a nevezettek legjobbjait, azaz az egyes kategóriák első 10-12 (kategóriánként különböző) legtöbb szavazatot kapott indulóját.

A Sziget a „nagyfesztiválok” kategória mellett a „legjobb zenei felhozatal” és a „sztárok kedvenc fesztiválja” csoportban is ott van a legtöbb szavazatot kapottak közt. Hogy ki lesz kategóriájában az első, január 14-én derül ki.

A „szigetes” fesztiválok, a Volt Fesztivál, a Mastercard Balaton Sound, a Sziget, illetve a Nagyon Balaton egyik zászlóshajójaként megismert B.my.Lake összesen öt kategóriában végzett a legjobbak között. A Sziget a legjobb nagyfesztivál kategóriában idén is a „döntősök” között szerepel, ugyanúgy, mint a VOLT és a Sound a legjobb közepes méretű fesztiválok illetve a B.My.Lake a legjobb kisfesztiválok között. A közönség a Szigetet beszavazta a Best European Festival Line-Up, azaz a legjobb zenei felhozatallal idén előrukkoló fesztiválok közé. De ez még semmi, nem csak a fesztiváljáró közönség szerette a Szigetet, de a fellépő sztárok is beszavazták a kedvenc fesztiváljaik közé.

A végeredményt, mint minden évben, a Fest Awards gáláján, a hollandiai Groningenben jelentik majd be, január 14-én. Az előző években itt több magyar sikernek örülhettünk: 2011-ben a Sziget a nagyfesztiválok kategóriájában nyert fődíjat, míg 2012-ben a Balaton Sound hódított a közepes méretű fesztiválok kategóriájában, a tavalyi, 2013-as évben pedig a B My Lake kapta a legtöbb szavazatot a Legjobb Új Fesztivál kategóriában.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk