hirdetés
hirdetés

Élménydús Bécs: csak oltottaknak

Peter Hacker, Bécs város egészségügyért felelős tanácsnokának nyilatkozata szerint, el kell gondolkodni azon, hogy egyes szolgáltatók, mint például a gasztronómia és fitnesz központok, csak teljesen immunizált oltott vendéget fogadhassanak - írja a GD Consulting.

hirdetés

A nyilatkozat rögtön élénk tiltakozásokat váltott ki a helyi gazdasági kamara (WKO) illetékes szakosztályainak vezetőitől. Peter Dobcak, bécsi vendéglátós szerint, - aki egyben a WKO éttermi szakosztályának vezetője - egy ilyen intézkedést rendkívül körültekintően kell meghozni, hiszen jelen esetben ez egyes vendéglátóhelyek vendégkörének megfelezését jelentené. Érvelése szerint első körben a még be nem oltott lakossági réteg meggyőzésére szükséges a hangsúlyt helyezni, s csak ezt követően szabad ilyen megszorító intézkedésekhez folyamodni.

Fotó: Adobe Stock
Fotó: Adobe Stock

Michael Ludwig, bécsi polgármester irodája közölte, hogy a következő hetekben a polgármester járványügyi és prognóziskészítő szakértőkkel további eszmecserét tervez, így augusztus vége előtt nem várható döntés ezen a területen. Több tartományi vezető szorgalmazza, hogy Ausztriában szövetségi szinten egységes megoldás szülessen e témában, míg egyesek „különutas” megoldást szorgalmaznak.

Bécsben, - az osztrák gyakorlatnak megfelelően -  az úgynevezett 3G eljárás van jelenleg érvényben, miszerint a vendéglátóhelyek, szállodák csak "zöld útlevél" birtokában látogathatóak. Zöld passzushoz szükséges igazolást az kaphat, aki oltott, gyógyult, vagy tesztelt státusszal rendelkezik. Kivétel ez alól az éjszaki szórakozóhelyek köre, ahol már most is csak oltási igazolást, vagy friss tesztet fogadnak el belépőként: ez a 2G eljárás. A csak oltottak számára hozzáférhető tervezett gyakorlatot Ausztriában az 1G elnevezéssel illetik.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk