hirdetés
hirdetés

Energiatakarékossági terveken dolgoznak az osztrák sífelvonók

Salzburg tartomány sífelvonó vállalkozásai számos lehetőséget mérlegelnek, hogy miként lehet az elszabadult energiaárak mellett is gazdaságosan üzemelni az idei síszezonban - írja a GD Consulting.

hirdetés

A hangsúly a takarékosságon lesz. A tervezett intézkedések palettája széles skálán mozog: sífelvonó kabinok ülésfűtésének lekapcsolásától kezdve a felvonók sebességének 20 százalékos csökkentésén keresztül, egészen a félreeső pályákon a hóágyúzásról való lemondásig terjednek a takarékossági elképzelések. A takarékosság elengedhetetlen, ha veszünk egy példát: a tartomány egyik legnépszerűbb síterepén Saalbach-Hinterglemmben, a hóágyúk szezonális energiaigénye átlagban 5000 háztartás teljes éves energiafogyasztásnak felel meg.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos
 

A jó minőségű műhó biztosítása azonban feltétele a minőségi szolgáltatásoknak, így a spórolás elsősorban olyan területeken lehetséges, ahol ezt nem sínyli meg a vendég. A felvonók sebességének csökkentése például egy-két perccel megnövelheti ugyan a menetidőt, ez azonban a vendégélményt még nem rontja, ám 15-20 százalékos energiaigény megspórolható ezáltal. A felvonószövetség szóvivője -  Erich Egger - szerint az is megoldás, hogy a félreeső, kevésbé felkapott szakaszokon idén nem biztosítják már hóágyúval a stabil hóréteget. További részletek ITT.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk