Európába érkezett a világ legnagyobb tengerjáró hajója

Barcelona kikötőjébe érkezett a Wonder of the Seas (magyarul: Tengerek csodája) nevű tengerjáró hajó, amely 362 méteres hosszúságával jelenleg a világ legnagyobbjának számít a kategóriájában. Az "úszó várost" három év építkezés után először márciusban, az Egyesült Államokban mutatták be, a nyár folyamán pedig Barcelonából indul majd többnapos mediterrán kirándulásokra - tájékoztatta lapunkat a társaság.

A magyarul Tengerek csodájának fordított mérnöki bravúr méretével is felér a nevéhez: több mint háromszor olyan hosszú, mint egy focipálya (362 méter), és 47 méteres magasságával másfélszer akkora, mint egy tízemeletes panelház. Bruttó tömege 236 857 tonna. A 18 fedélzetes hajón 2300 fős személyzet lesi a maximum 6988 vendég minden kívánságát.

A gigantikus méretű hajó három éven át készült egy francia gyárban. Eredetileg úgy tervezték, hogy Ázsiában teljesít majd szolgálatot, de a pandémia közbeszólt, így az Egyesült Államokba vezényelték, 2022 nyarán pedig Európában várja az utasait Barcelonából és Rómából.

Szörfözés több emeletnyi csúszás

A Wonder of the Seas fedélzete első ránézésre leginkább egy vízi parkhoz hasonlít, ami nem véletlen. Számos medence, hatalmas csúszda, jacuzzi, vízi játékok és wellness élmény várja a vendégeket. Különleges módon a fedélzeten lehetőség van szörfözésre is.



Világklasszis előadók

"A Royal Caribbean már rutinos a magas színvonalú szórakoztatásban, a Wonder of the Seas immár a vállalat ötödik Oasis-osztályú hajója. Az amerikai vezetőség mindent megtett azért, hogy a legprofibb előadókat szerződtessék a fedélzetre. Az 1400 fő befogadására képes színházteremben, a különleges 9 méter magas vízi színházban és a professzionális jégpályán minden este nagyszabású műsorokkal szórakoztatnak, ám emellett egyszerre párhuzamosan tucatnyi más helyszínen is zajlanak programok: bárzongoristák, gitárosok, salsa műsor, karaoke, egy komplett kaszinó és sok más várja a vendégeket" - mondta Nemes Horacek Márta, a hajótársaság hazai képviseletét ellátó Tengerjáró Kft. ügyvezetője.

Kötélpályán a tenger közepén

Az aktív kikapcsolódás kedvelői birtokba vehetnek egy komplett kosárpályát, falat mászhatnak, pinpongozhatnak, jégkorcsolyázhatnak, kipróbálhatják a hajófedélzet egy részén átívelő kötélpályát, a vízi vagy száraz csúszdákat, futhatnak egyet a minden igényt kielégítő hatalmas futópályán vagy benézhetnek a kételemeletes edzőterembe is.



20 étterem nyitva

Az "úszó városban" összesen 20 étterem található a fedélzeten, amelyek között az olasz, amerikai, mexikói vagy ázsiai ízek kedvelői éppúgy megtalálhatják a fogukra valót, mint azok, akik különleges kalandokat keresnek. A gigantikus szállodahajónak az italok tekintetében sem kell szégyenkeznie: a tucatnyi különböző tematikájú kávézó és bár várja a szerencsés utasokat. Az egyik helyen két robot szolgálja ki a vendégeket, egy másik bár pedig folyamatos mozgásban, utasaival több emeletnyi magasságot fel és le megtéve nyújt elképesztő kilátást a világ legnagyobb hajójának belsejébe.

20 ezer növény egy magyar kertésszel

A tengerjárón 20 ezer élő növény található, az élővilágért ráadásul egy magyar főkertész, László felel. A társaság kifejezetten ügyel a környezetvédelemre: a jelenleg elérhető legmodernebb eszközökkel sikerült rekord mértékben csökkenteni a károsanyag kibocsátást, valamint energiahatékonnyá tenni a működést.



Imádják a magyarok

"Már most meglepően sok foglalás érkezett az irodánkhoz hazai utasoktól a Wonder of the Seas-re. Azt tapasztaljuk, hogy míg korábban fél-egy évre előre már lefoglalták a hajós útjaikat, most hetekkel-hónapokkal gondolkodnak csak előre. Ehhez igyekszik igazodni a társaság is, így még akár a nyári szünetre is lehet néhány szabad időpontot találni" - mondta Nemes Horacek Márta.

A szakember hozzátette: a flotta öt másik hajója is Európából indít utakat idén nyáron. A cég legnagyobb hajóosztálya pedig egész évben elérhető a Karib-térségben.

És ha mindez nem lenne elég, a hajós vállalat máris bejelentette az Icon of the Seas' nevű tengerjárót, amit jövő ősszel terveznek bemutatni. Ha addig senki sem előzi meg őket, ez lesz a világ új legnagyobb hajója.


Máltán tűzijáték festi az eget

Máltán tűzijáték festi az eget 

A színpompás tűzijáték előadások idén április 20. és 30. között öt helyszínen kerülnek megrendezésre.
Megszűnik a határellenőrzés Románia repülőterein

Megszűnik a határellenőrzés Románia repülőterein 

Emellett a határrendészet mobil egységei továbbra is végezhetnek bejelentetlen ellenőrzéseket.
Rekord számú magyar munkavállaló az osztrák turizmusban

Rekord számú magyar munkavállaló az osztrák turizmusban 

Fenntarthatóság állt az idei bécsi Ferien Messe fókuszában.
Köln már most focilázban ég

Köln már most focilázban ég 

Kölnben játszik a magyar csapat a futball EB-n. És mi lehet ott a 90 percen túl?
Visszaállítják a határellenőrzést az EB idején a németek

Visszaállítják a határellenőrzést az EB idején a németek 

Minden németországi határátkelőnél ellenőrzést tartanak a nyári futball Európa-bajnokság ideje alatt, jelentették be a hivatalos szervek.
Osztrák kisokos áramszünet esetén

Osztrák kisokos áramszünet esetén 

A körlevélből megtudható, hogy mi a teendő és a helyes követendő eljárás egy teljes és tartós áramszünet következtében kialakult helyzetben.
Hamarosan összekötik az M30-ast az A2 osztrák autópályával

Hamarosan összekötik az M30-ast az A2 osztrák autópályával 

Újabb szakasza készült el az S7-es gyorsforgalmi útnak Ausztriában.
Ha nyár, akkor Ausztria -  vulkánok, kristályok, császári látnivalók

Ha nyár, akkor Ausztria - vulkánok, kristályok, császári látnivalók 

Akik idén nyáron különleges élményeket keresnek, legjobb, ha nem is mennek messzire.
Czeiszing Miklós: Nyárra érdemes északi úti célt választani, hogy a hőség, a szárazság ne zavarja a pihenést

Czeiszing Miklós: Nyárra érdemes északi úti célt választani, hogy a hőség, a szárazság ne zavarja a pihenést 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének vezetőjével a Klasszis Klub március 21-ei adásában beszélgettünk.
A hely, ahol a hegyi doktor rendel

A hely, ahol a hegyi doktor rendel 

A családi ház, illetve a rendelő, ahol a "Der Bergdoktor", azaz "A hegyi doktor újra rendel" forgatása zajlik immár 17 éve, valóban olyan, mint a filmeken.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.