hirdetés
hirdetés

Fekete péntek a Vörös-tenger egyiptomi szakaszánál

Múlt pénteken két halálos cápatámadás is történt, ezt követően az egyiptomi hatóságok szombaton lezárták az ország Vörös-tengeri partvidékének egy szakaszát. Tény, hogy az áldozatok is hibáztak, és a helyi mentőegységek sem álltak a helyzet magaslatán.

hirdetés

Pénteken cápatámadás következtében életét vesztette az egyiptomi Hurghadában egy 68 éves osztrák nyugdíjas hölgy, aki bójákkal védett területen ment be egyedül sznorkelezni , ahol megtámadta a vízben a ragadozó, és leharapta az egyik karját és a lábát. Tény, hogy alapszabály: szorkelezni tilos egyedül. A közeli mólón sok turista volt, de a vízben senki sem volt rajta kívül, így a szemtanúk a szárazföldről nézték végig a történteket. Többen azon szörnyülködtek - köztük magyar nyaralók is -, hogy milyen sok vért vesztett, miközben mások azt kérdezték, hogy hol vannak a vízimentők ilyenkor. Mint kiderült, ők is a partról nézték végig a tragédiát, mivel nem volt náluk semmilyen megfelelő védelmi- és mentőfelszerelés.

depositphotos
depositphotos
 

A legfrissebb értesülések szerint a második cápatámadás is pénteken történt, az áldozat román állampolgárságú volt. A román külügyminisztérium vasárnap megerősítette, hogy Egyiptomban cápatámadás következtében meghalt egy román nő, aki szintén a felszíni búvárkodásnak hódolt, számolt be a TASS hírügynökség. 

A helyi média szerint makócápára gyanakodnak, ami akár négy méteresre is megnőhet. A környezetvédelmi minisztérium vizsgálatot indított az incidensek ügyében. A helyi sajtó szerint az érintett partszakaszokon betiltottak mindenféle "tengeri tevékenységet", ideértve a halászatot is.

 

 

 

 

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk