hirdetés
hirdetés

Ha most Olaszországba készül, még a határ előtt tankoljon!

Az olaszországi üzemanyag-állomások egy része huszonnégy, mások negyvennyolc órán át zárva tartanak a sztrájk miatt, amelyet a benzinkutak üzemeltetői a kormány energiapolitikájával szemben hirdettek meg.

hirdetés

A kis- és nagyvárosokban kedd este héttől, az autósztrádákon este tíz órától indult a sztrájk, amely egyes kutaknál szerda estig, másutt csütörtök éjfélig tart, adja hírül az euronews.com nagyközönségi portál.

A kutak üzemeltetőit tömörítő szakszervezetek többsége az eredetileg meghirdetett negyvennyolc órás munkabeszüntetéshez ragaszkodott, a Faib Confesercenti érdekképviselethez tartozó dolgozók viszont megfelezték a sztrájk idejét.

Depositphotos
Depositphotos
 

A minimális szolgáltatás garantálására a városokban a benzinkutak tizenkét és fél százaléka a sztrájk alatt is üzemel, az autósztrádákon pedig minden száz kilométeren biztosítani kell egy nyitva tartó állomást.

A benzinkutasok és a kormány közötti feszültség év eleje óta tart: a Giorgia Meloni vezette kormány január elsejével eltörölte azt az adókedvezményt, amelyet az ukrajnai háború kirobbanása után vezettek be.

Tavaly februárban az üzemanyag árából az állam literenként harminc eurócentet vállalt át, majd ősztől a kedvezményt a felére csökkentette. Az új kormány úgy döntött, véget vet az üzemanyagárak támogatásának, és a segítséget inkább közvetlenül a családoknak és vállalkozásoknak nyújtja.

 

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk