hirdetés
hirdetés

Így utazhatunk a szezonban a franciákhoz

Az Európai Unió más országaihoz hasonlóan Franciaország is úgy döntött, hogy enyhíti a beutazási szabályokat, és minden utazó számára lehetővé teszi a beutazást.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Franciaország jelenleg a világ összes országát két különböző kategóriába sorolja – a zöld és a narancssárga kategóriába. Így az utazókra eltérő szabályok vonatkoznak, attól függően, hogy melyik országból érkeznek – írja a SchengenVisaInfo.com.

A francia belügyminisztérium által közölt adatok szerint a zöld lista jelenleg az összes európai uniós országot, köztünk tehát Magyarországot is tartalmazza.

A nem beoltottak is beutazhatnak

Azok az utazók, akik a zöld listán szereplő országok valamelyikéből érkeznek, mentesülnek a tesztelési és karanténkötelezettség alól. A minisztérium kifejti, hogy a „biztonságos területekről” érkezők korlátozásmentesen léphetnek be Franciaországba, amennyiben bemutatják az érvényes oltási bizonyítványt.

„Az európai szabályozás értelmében beoltott utazók számára nincs szükség több vizsgálatra induláskor. A teljes oltási terv igazolása elegendő ahhoz, hogy Franciaországba érkezzenek, származási országtól függetlenül, ahogyan az az omikron változat elterjedését megelőzően a gyakorlat volt” – áll a tárca közleményében.

A minisztérium magyarázata szerint a beoltott utazókon kívül a zöld listán szereplő országokból a be nem oltott utazók is beléphetnek Franciaországba utazási céllal. Azok a be nem oltottak, akik zöld országból érkeznek Franciaországba, érvényes gyógyultsági igazolást vagy a közelmúltban elvégzett negatív vizsgálati eredményt mutathatnak be a korlátozásmentes beutazás érdekében.

Az étteremekbe is szabad a bejárás

A gyógyultsági igazolás elismerése érdekében az okmánynak igazolnia kell, hogy a birtokosa az elmúlt hat hónapban felépült a vírusból. Ami a negatív COVID-19 tesztet illeti, Franciaország mind a PCR-t, mind a gyors antigéntesztet elfogadja beutazáskor. A PCR tesztet 72 órán belül, az antigén gyorstesztet az érkezés előtt 48 órán belül kell elvégezni.

Franciaország, ahogy a Turizmus Online-on korábban megírtuk, a közelmúltban enyhített belföldi járványügyi korlátozásain. Az utazóknak, valamint az ország állampolgárainak többé nem kell bemutatniuk a védőoltás igazolását, amikor bárokba, éttermekbe, stadionokba, színházakba, rendezvényekre szeretnének bejutni. Emellett megszűnt az arcmaszk viselésének kötelezettsége is a legtöbb helyen.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos


A szputnyikosok továbbra sem számítanak oltottnak

Magyarország konzuli szolgálatának részletes információi a franciaországi beutazási szabályokról az alábbiakban olvashatók:

BEUTAZÁS MAGYARORSZÁGRÓL

Jelenleg szabadon be lehet utazni Franciaországba - vagyis Magyarországról érkezve nincs szükség a belépéshez rendkívüli indokra, nincs szükség karanténra - az alábbi feltételek teljesítése és megfelelő igazolása esetén:

1. megfelelő oltottság VAGY

2. PCR- illetőleg antigén-teszt VAGY

3. átesettség (=felgyógyultság)

Az oltási/ teszt előírások 12 éves kor felett kötelezőek.

A/1. MEGFELELŐ OLTOTTSÁG:

  •  2 adag Pfizer, Moderna, Astra-Zeneca  oltás - amennyiben az oltási igazolás bizonyítja, hogy a beutazásra legalább 7 nappal a második injekció után kerül sor,
  • egydózisú Janssen oltás - amennyiben az oltási igazolás bizonyítja, hogy a beutazásra legalább 28 nappal az oltás után kerül sor,
  • COVID fertőzésen átesett személyek esetében 1 db oltás szükséges, amennyiben az oltási igazolás bizonyítja, hogy a beutazásra legalább 2 héttel az oltást követően kerül sor,
  • 2 adag Sinopharm vagy Sinovac oltás ÉS egy harmadikként felvett Pfizer vagy Moderna (ARNm=mRNA), amennyiben az oltási igazolás bizonyítja, hogy a beutazásra legalább 7 nappal a 3. oltás beadása után kerül sor, (2021.09.22-től hatályba lépett szabály).

A Sputnyik V oltás NEM elfogadott, az ezen oltás két dózisát követően felvett harmadik oltás sem jelent megfelelő oltottságot!

2022. február 1 óta - az országba belépni kívánó, - tizennyolcadik életévüket betöltött, személyeknek ahhoz, hogy oltási ütemtervüket teljesnek ismerjék el, legkésőbb 270 nappal (9 hónap) az utolsó előírt adag beadását követően kapniuk kell egy adag kiegészítő ARNm oltást. 

A magyar védettségi igazolványt nem fogadják el: az igazolásnak tartalmaznia kell az oltás fajtáját és a beadások időpontját, de az EESZT oldalról letölthető Uniós digitális Covid-igazolvány megfelelő.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk