hirdetés
hirdetés

Ilyen volt 2013 a globális turizmusban

Megjelent a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) összefoglalója a 2013-as évről. Az anyag a statisztikák mellett a jövőbeni trendeket is latolgatja.

hirdetés

A kutatás megállapítja, hogy a legalább egy éjszakást tartózkodást jelentő nemzetközi turistaérkezések globálisan 5%-kal nőttek 2013-ban, és elérték az 1,087 milliárdot, ami meghaladja a 2012. évi rekordot, amikor 1 milliárd turistaérkezést regisztráltak. A legjelentősebb növekedés Ázsiában és a Csendes-óceán térségében következett be, ahol 6%-os volt a növekedés, míg Európában és Afrikában 5%-ot regisztráltak.

Amerikában a nemzetközi érkezések száma 3%-kal nőtt tavaly, míg a Közel-Keleten nem volt növekedés. A nemzetközi turizmusból származó bevételek elérték a 1159 milliárd dollárt, a 2012. évi 1078 milliárd után. Ez az inflációs hatást is figyelembe véve szintén 5%-os növekedést jelent, akárcsak a nemzetközi érkezésnél.

Kína megerősítette pozícióját mint az első számú globális küldőpiac, a kínai turisták 129 milliárd dollárt költöttek tavaly külföldön.

2014-re az UNWTO 4-4,5%-os további növekedést prognosztizál, míg hosszabb távon, 2030-ig évi átlagban 3,3%-os növekedést tart reálisnak. 2014-ben a legjobb növekedési potenciállal Ázsia és a Csendes-óceán térsége (5-6%), valamint Afrika (4-6%) rendelkezik az UNWTO szerint.

A teljes jelentés elérhető a Letölthető fájlok menüpontból.

hirdetés

Letölthető fájlok

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai