Tokaj a legjobb nemzetközi turisztikai desztinációk egyike

Tokaj a legjobb nemzetközi turisztikai desztinációk egyike 

Tokajt választotta a világ legjobb kiemelt települései közé az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO).
Kontinensünk turizmusa tért a leghamarabb magához a járvány után

Kontinensünk turizmusa tért a leghamarabb magához a járvány után 

Két és fél évvel a világjárvány után egyértelmű győztesek tűnnek fel a versenyben, amelynek célja, hogy a turizmusra nagyban támaszkodó gazdaságok visszatérjenek a pandémia előtti szintre. Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) legfrissebb adatai szerint Európa vezeti ezt a listát - írja az Üzlet.hu.
UNWTO: továbbra is mélyen szint alatt 2021 turizmusa

UNWTO: továbbra is mélyen szint alatt 2021 turizmusa 

Megjelent az ENSZ Turisztikai Világszervezete, az UNWTO részletes elemzése a tavalyi év harmadik negyedévének globális vendégforgalmi adatairól.
A szakértők harmada rosszabb évet vár a turizmusban, mint a tavalyi

A szakértők harmada rosszabb évet vár a turizmusban, mint a tavalyi 

A turizmus történetének legrosszabb évét zárta 2020-ban, a nemzetközi utazások száma 74 százalékkal csökkent az egy évvel korábbi eredményekhez képest a koronavírus-járvány miatt - közölte az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) csütörtökön.
UNWTO választás: marad a jelenlegi főtitkár

UNWTO választás: marad a jelenlegi főtitkár 

A Turisztikai Világszervezet (UNWTO) főtitkára Zurab Pololikashvili marad a következő négy éves periódus során. 
Ellenzi a WTTC, hogy csak a beoltottak utazhassanak

Ellenzi a WTTC, hogy csak a beoltottak utazhassanak 

Nem szeretné az Utazási és Turisztikai Világtanács, ha kötelezővé tennék a koronavírus elleni vakcinát az utazásokhoz. A WHO eközben arra figyelmeztet, hogy idén vélhetően még nem lesz meg az emberiség nyájimmunitása - írja az AIRportal.hu.
Naprakész adatbázis az UNWTO-tól

Naprakész adatbázis az UNWTO-tól 

Mivel egyre több ország szerte a világon vezet be utazási korlátozásokat vagy szigorít rajtuk a második hullám idején, az ENSZ Turisztikai Világszervezete, a UNWTO útjára indított egy új szolgáltatást Turizmus Recovery Tracker néven, hogy támogassa a globális turizmust.
Óriási a veszteség világszerte a turizmusban

Óriási a veszteség világszerte a turizmusban 

Előrejelzések szerint idén az ágazat globálisan 910 milliárd és 1,2 ezermilliárd dollár közötti bevételtől eshet el - írja a Világgazdaság. 
Világszerte hatalmasat zuhantak a turizmus bevételei

Világszerte hatalmasat zuhantak a turizmus bevételei 

Ez derült a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) legfrissebb összesítéséből.
Zuhanás és kilábalás - ahogy egy tanácsadó látja

Zuhanás és kilábalás - ahogy egy tanácsadó látja 

A turizmus trendjeiről Karsai Árpád turisztikai tanácsadó kísérelt meg egy áttekintést adni a SKIFT Digitális Media és az Oracle Informatikai óriáscégek 5 .800 fős (vállalkozók és utazók mintáján) végzett kutatásai, az UNWTO és az OECD elemzései és egy nagy GDS (Amadeus) trendkutató jelentése alapján.

UNWTO-ajánlások a turizmus újjáépítéséhez 

A Turisztikai Világszervezet ajánlásokat fogalmazott meg, amelyek segíthetnek a turisztikai ágazatnak a kilábalásban. Ha az egyes országok követik ezeket, az ágazat remélhetőleg nemcsak felépül, hanem jobban is teljesít majd, mint korábban. A szervezet legutóbbi prognózisa szerint a nemzetközi turizmus bevételei 300-450 milliárd dollárral csökkennek idén, globális szinten az ágazat teljesítménye csaknem harmadával eshet vissza - tette közzé honlapján a Magyar Turisztikai Ügynökség.

4 százalékkal nőttek tavaly a turisztikai bevételek a világon 

Tavaly jelentősen, 4 százalékkal, 1700 milliárd dollárra nőtt az idegenforgalomból származó bevétel globálisan, és ezzel már a hetedik egymást követő évben nőtt nagyobb mértékben, mint az áruforgalmi export (+3 százalék).

Kerékpársporttal a turizmus duzzasztásáért 

Mit tehet hozzá a kerékpáros turizmus a turizmus stratégiához (NTS)? Kiderült a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a Magyar Kerékpáros Szövetség sajtóbeszélgetésén.

Repül a turizmus, ki tudja, hol áll meg? 

A UNWTO jelenti.

Magyar politikus a UNWTO rendkívüli nagyköveti posztján 

Az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) rendkívüli nagykövetének nevezték ki Ujhelyi Istvánt - közölte az MSZP európai parlamenti képviselőjének sajtóirodája kedden.

Idén folytatódik a turizmus diadalmenete 

Összegezte a tavalyi évet a világ turizmusa szempontjából Somogyi Zoltán, az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) főtitkár-helyettese a Hungexpo megbízásából a Turizmus Kft. által szervezett szakmai fórumon az Utazás Kiállítás nyitónapján.

Egy futballista lett a felelősségteljes turizmus nagykövete 

Az ENSZ Turisztikai Világszervezete, a UNWTO egy spanyol focistára bízta a jószolgálati posztot.

UNWTO: a 2017-es év felülmúlta a várakozásokat 

A nemzetközi turizmus 7 százalékkal nőtt 2017-ben, meghaladva az 1,3 milliárd utazót a világon, ez felülmúlja a várakozásokat - közölte a madridi székhelyű Turisztikai Világszervezet (UNWTO) hétfőn nyilvánosságra hozott jelentésében.

Mégsem rendelték el a beutazási tilalmat Madagaszkáron 

A CNN értesülései szerint augusztus végén ütötte fel a fejét a pestisjárvány Madagaszkáron, a fővárosban Antananarivóban eddig 25 halálos áldozatot regisztráltak.

2017 rekordév lehet a nemzetközi turizmusban 

2017 júliusa és augusztusa között összesen 300 turistaérkezést regisztrált az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO). A szervezet közleménye szerint ez az első ilyen időszak, amely elérte ez a mérföldkövet. 

Régiós siker Kínában 

A 2017. október 16-17. között Makaón megrendezett Global Tourism Economy Forum (GTEF) díszvendége Magyarország koordinálása mellett a 16 közép- és kelet-európai ország volt.

Ezek lettek a legjobb turisztikai imázsfilmek 

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének, a UNWTO-nak kétévente tartott közgyűlésén a tagok ismét megszavazták a legjobb turisztikai imázsfilmeket. 

Magyarország lesz a házigazdája jövőre a turizmus világnapjának 

Budapest lesz a házigazdája 2018-ban a turizmus világnapjának az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) keddi döntése értelmében - közölte Ujhelyi István szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő, aki részt vett a szervezet kínai ülésén.

Szavazzon a legjobb turisztikai imázsfilmre! 

2017. szeptember 11-ig adhatja le szavazatát az ENSZ Turisztikai Világszervezetének, a UNWTO-nak közönségszavazásán. 

Kína lesz a 22. UNWTO közgyűlés házigazdája 

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének, a UNWTO közgyűlésének fő témája, a turizmus és a fenntartható fejlődés kapcsolata lesz. 

Hamarosan eltűnhet a világ legkevesebb turistát vonzó szigete 

Természeti adottságai alapján turistaparadicsom lehetne, mégis évente csak kétezren látogatják a csendes-óceáni szigetet, mely várhatóan a következő évszázadra teljesen eltűnik majd. 

Csatlakozz a mozgalomhoz! 

Új filmmel rukkolt elő a Turisztikai Világszövetség a Fenntartható Turizmusfejlesztés Nemzetközi Éve alkalmából. 

Ezek a turisztikailag legdinamikusabban fejlődő országok 

Az ENSZ Világturisztikai Szervezete, a UNWTO jelentésében összegyűjtötte a turisztikailag leggyorsabban fejlődő országok listáját. 

Szakadatlan a világturizmus növekedése 

2017 első negyedévét veszi górcső alá az ENSZ Világturisztikai Szervezete, a UNWTO. Jelentéséből kiderül: a növekedés nem áll meg.

Túl sok a turista Európában 

A Turisztikai Világszervezet statisztikájából kiderül, hogy egy évben 500 millió turista keresi fel az öreg kontinenst, mely komoly problémát eredményez a leglátogatottabb országokban. 

Elsőként magyar esettanulmány a UNWTO jelentésében 

San Sebastianban május 7-9. között zajlott 3. Gasztroturizmus Világfórumra időzítve jelentette meg gasztronómiai turizmusról szóló második globális jelentését az ENSZ turisztikai világszervezete, a UNWTO (United Nations World Tourism Organisation). A 187 oldalas kiadványban elsőként magyar esettanulmány is helyet kapott. Ebben a Magyar Turisztikai Ügynökség jó gyakorlatként mutatja be a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) gasztro-roadshow kezdeményezését.

Beválasztották Nyíregyházát az ENSZ Turisztikai Világszervezetébe 

Magyarországon az első település Nyíregyháza, akit társult tagként beválasztottak az ENSZ Turisztikai Világszervezetébe (UNWTO). 

A Dinamo Tbiliszi egykori elnöke lehet a Turisztikai Világszervezet főtitkára 

Hét nyelven beszélő grúz diplomatát javasol a főtitkár pozíciójára a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) Végrehajtó Tanácsa a 2018-2021 közötti időszakra. A gazdasági szakember korábban tíz évig a vezető grúz focicsapatot elnökölte.

Ázsiaiak beutaztatásában működne együtt Horvátország és Magyarország 

Az Ázsiából érkező turisták közös beutaztatásában és a határon átnyúló borturizmusban keres együttműködési lehetőségeket a horvát és a magyar turisztikai ágazat - hangzott el csütörtökön Zágrábban, a horvát és a magyar utazási irodák szövetségei, a Horvát Turisztikai Minisztérium (HTM), valamint az ENSZ Világturisztikai Szervezetének (UNWTO) képviselői által tartott találkozón.

A fenntartható turizmust népszerűsíti Németország új oldala 

Az UNWTO világturisztikai szervezet koordinálja az „International Year of Sustainable Tourism for Development”, vagyis a fenntartható turizmus fejlesztésének nemzetközi évét. A Német Turisztikai Hivatal (DZT) arany partnere ennek az évnek, és felhasználja a lehetőséget arra, hogy Németországot a példás fenntartható turisztikai kínálatok és szolgáltatások úti céljaként pozicionálja a nemzetközi mezőnyben.

2017 a fenntartható turizmus fejlesztésének nemzetközi éve 

Az ENSZ a 2017-es évet a fenntartható turizmus fejlesztésének nemzetközi évévé nyilvánította. Az év során számos esemény foglalkozik világszerte a témával. 

Még nincs vége az évnek és máris mennyi ember utazott! 

A londoni WTM-en hozta nyilvánosságra az ENSZ Turisztikai Világszervezete legfrissebb Turizmus Barométer jelentését. Az 2016-os év első 9 hónapját feldolgozó jelentés szerint 956 millió nemzetközi turista érkezést regisztráltak világszerte.

Turizmus Világnapja az akadálymentes utazás jegyében - így ünnepeljük itthon 

Szeptember 27-e a Turizmus Világnapja - az a nap, amikor az egész világon együtt ünneplik a turizmus jelentőségét és annak társadalmi, kulturális, politikai és gazdasági értékét. Az idén az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) a világnap témájának az akadálymentes turizmust nevezte meg. Budapesten és több hazai településen is megünneplik ma a turizmust. 

A sharing economy-nak megtiltani nem lehet 

Hogy létezzen, mert a műfaj volt, van és lesz — derült ki a MUISZ, Magyar Utazási Irodák Szövetsége őszi szezont nyitó, hétfői vacsoráján. Csupán a digitális platform hiányzott hozzá — folytatta gondolatmenetét dr. Somogyi Zoltán, az ENSZ Turisztikai Világszervezete, a UNWTO főtitkárhelyettese.

Uniós és világszervezetek az egészségturizmusért Budapesten 

Az Európai Utazási Bizottság (European Travel Commission) az ENSZ Turisztikai Világszervezetével (UN World Tourism Organization) együttműködésben 2015-ben készítette el az "Exploring Health Tourism" című, a Xellum és Intuition Communication által készített hiánypótló tanulmányt. A munkaanyag megvitatása érdekében a két szervezet kerekasztal-beszélgetést szervezett az egészségturizmusban érintett legfontosabb nemzetközi szervezetek részvételével Budapestre.

Wellness, orvosi vagy gyógyturizmus? 

Az egészségturizmus fogalmainak meghatározásáról tárgyalt Budapesten az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) és az Európai Utazási Bizottság (European Travel Comission-ETC) az egészségturizmusban érintett nemzetközi szervezetek részvételével. Az ülésen elfogadott javaslatokról végleges jelentést készítenek - közölték a szervezetek képviselői a tanácskozást lezáró sajtótájékoztatón szerdán Budapesten - írja az MTI.

Két és félszer annyit költenek a kínai turisták, mint az amerikaiak 

2015 legfontosabb küldőországai Kína, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság, turisztikai célú költés tekintetében a kínaiak mindenkit vernek. A Turisztikai Világszervezet jelentése.

Nyertesek és vesztesek 

2015-ben 1 milliárd 184 millió nemzetközi turistaérkezésről számolt be a Turisztikai Világszervezet, de az eredmények országonként eltérőek. Nézzük, kik teljesítettek a legjobban, és kik a legrosszabbul.

A minőségi turizmus növelheti Magyarország turisztikai bevételeit 

A külföldi turisták vendégéjszakáinak és költésének növeléséhez Magyarországnak el kell mozdulnia a minőségi turisztikai szolgáltatások irányába - hívta fel a figyelmet a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának intézetvezetője.

Nagyobb szükség van a turizmusra, mint valaha 

A jelenlegi geopolitikai feszültségekkel teli helyzetben még hatékonyabb és szorosabb együttműködéssel kell kiaknázni a turizmus mint a "béke iparága" nyújtotta lehetőségeket, amely az európai közösség szociális és gazdasági válságára is hatásos válaszokat képes adni - hangsúlyozta Ujhelyi István európai parlamenti képviselő, az uniós parlament közlekedési és turisztikai szakbizottságának alelnöke az ENSZ Világturisztikai szervezetének (UNWTO) madridi konferenciája kapcsán kiadott közleményében.

2015 legnagyobb nyertesei és vesztesei a turizmusban 

2015-ben 1 milliárd 184 millió nemzetközi turistaérkezésről számolt be a Turisztikai Világszervezet, de az eredmények országonként eltérőek. Nézzük, kik teljesítettek a legjobban, és kik a legrosszabbul.

Rekordszámú turista utazott 2015-ben külföldre 

A Turisztikai Világszervezet (UNWTO) jelentése, a World Tourism Barometer szerint a nemzetközi turistaérkezések száma 2015-ben elérte az 1 milliárd 184 milliót, ami 4,4%-os növekedést jelent. 

Ismerje meg az embert, aki az UNWTO Ulysses-díját kapja idén! 

A Turisztikai Világszervezet 12. alkalommal megrendezendő díjátadó gáláján a turizmus területén meghatározó jelentőségű, tudományos tevékenységet folytató szakembereket díjaznak. Az Ulysses-díjban azon kiválóságok részesülhetnek, akik sokat tettek a turisztikai tudásanyag kidolgozásáért, bővítéséért és terjesztéséért.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!