hirdetés
hirdetés

Ismét karantén alá kerülhet az ausztriai Tirol tartomány

A koronavírus dél-afrikai mutációjának intenzív terjedése miatt lezárhatják Tirol tartomány bizonyos területeit.

hirdetés

Utazási figyelmeztetést adott ki az osztrák szövetségi kormány Tirol tartományra. Az utazások számának csökkentése érdekében önkéntes korlátozásra kéri az osztrák kormány a tiroliakat és a Tirolba utazást tervezőket. Ennek értelmében nem javasolt Tirolba utazni, illetve a tartományt elhagyni. Akik az elmúlt időszakban ott tartózkodtak, azokat COVID-teszt elvégzésre szólították fel. Az utazásokat kérik elhalasztani, a halaszthatatlan utak megkezdése esetében tesztelés elvégzésére kérik a tiroli lakosságot. Közben a tiroli tartományi kormányzat tovább szigorította a járványügyi intézkedéseket, pl.: a sífelvonókkal való közlekedést például negatív koronavírus-teszt felmutatásához kötik.

Egyes elképzelések szerint a részleges lezárások helyett az sem zárható ki teljesen, hogy akár a teljes tartományt hatósági karantén alá helyezzék - írja a GD Consulting.

Az osztrák szövetségi kormány járványügyi tanácsadó testülete egyelőre még nem képvisel egységes véleményt a tartomány lezárásával kapcsolatban. Günther Platter, Tirol tartományfőnöke, kormányzója élesen ellenzi az intézkedést, egyelőre nem sikerült megállapodnia a részletekről Rudolf Anschober egészségügyi miniszterrel. 

(forrás: GD Consulting)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk