Kár, hogy nem vagyunk bécsi lakosok

Mert akkor mi is kapnánk most "Bécsi Gasztroutalványt."

Május 15-én újranyitnak a vendéglátó egységek az osztrák fővárosban. A fogyasztás ösztönzése érdekében minden bécsi háztartás egy 25-50 euró értékű utalványt kap, amit helyi kávézókban vagy vendéglőkben lehet beváltani.

A kéthónapos kényszerű zárvatartás után május 15-én újranyitják kapuikat a bécsi kávéházak, bisztrók és éttermek. Azért, hogy a vendéglátó egységekben a fogyasztást ösztönözzék, és ezzel a bécsi gasztronómia újraindulhasson, minden bécsi háztartás egy 25 vagy 50 eurós utalványt kap postán.

Az akció kezdeményezői Michael Ludwig bécsi polgármester, Bécs pénzügyekért és gazdaságért felelős városi tanácsnoka, Peter Hanke, a Bécsi Gazdasági Kamara elnöke, Walter Ruck, és a Kamara alelnöke, Hans Arsenovic. A kávéházak, kerthelyiségek és éttermek hozzátartoznak a bécsi életérzéshez, ugyanakkor gazdaságilag is elengedhetetlen szerepük van a város életében.

"6.500 vendéglátóipari egység összesen 60.000 munkahelyet teremt, amely 1,4 milliárd eurós bevételt hoz. Az utalványokkal ezekért a helyekért és emberekért küzdünk", mondta Michael Ludwig polgármester.

A gasztronómiai szektor különösen érintett a járványhelyzetben és a turisták elmaradása is hatalmas bevételkiesést jelent.

A "Bécsi Gasztroutalvány" nevű kezdeményezés júniustól szeptemberig tart majd. 950.000 bécsi otthonba érkezik az utalvány postai úton, amit az akcióban résztvevő helyeken tudnak beváltani a fővárosiak.

Az egyfős háztartások 25 eurós utalványra jogosultak, míg több fő esetén az utalvány összege 50 euró.

Bécs Városa összesen 40 millió eurót (körülbelül 14 milliárd forintot) különít el a kezdeményezésre, amely az osztrák kormány által már megítélt gasztronómiai támogatásokat egészíti ki.

Forrás: Nyugat.hu


Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett

Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett 

Olasz elegancia, festő ecsetjére kívánkozó háttér, magyar kreativitás és időtlen luxus a hegyek ölelésében – ez a Nuvole Garden hotelprojekt a Comói-tónál.
Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen

Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen 

A jövő nem fenyegetés, hanem lehetőség: felhívás az aktív alakításra.
Spanyolországot brutális hőség éri el

Spanyolországot brutális hőség éri el 

A nyár közepét idéző időjárás várhatóan e hét csütörtöktől vasárnapig tart majd.
Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária

Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária 

Feljebb ugrott a Kiwi.com foglalási listáján Portugália és Málta is.
Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére

Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére 

Jelenleg a bánya egyik legújabb részét, a Telegdy-szárnyat próbálják megmenteni két szigetelőgát kialakításával.
Ömlik a víz a parajdi sóbányába, drámai a helyzet

Ömlik a víz a parajdi sóbányába, drámai a helyzet 

A hétfő éjszakai és keddi esőzések nyomán a Korond-patak vízhozama másodpercenként 50 köbméterre nőtt.
Turisztikai fejlesztés Afrikában

Turisztikai fejlesztés Afrikában 

A győri székhelyű, nemzetközi médiavállalat, a Flying Media Hungary tovább erősítette pozícióját a globális turizmus- és légiközlekedési szakmában.
Hová indulnak idén a magyarok Horvátországban?  – itt a toplista

Hová indulnak idén a magyarok Horvátországban? – itt a toplista 

A nyaralók többsége saját autóval kel útra, és a klasszikus, 7 éjszakás vakáció a legjellemzőbb, csaknem minden harmadik foglalás esetén.
Kevesebben utazunk külföldre, de hosszabb ideig maradunk

Kevesebben utazunk külföldre, de hosszabb ideig maradunk  

Idén is leginkább Horvátországba utaznak a magyarok.
Magyar Nemzeti Nap az Oszakai Világkiállításon

Magyar Nemzeti Nap az Oszakai Világkiállításon 

Közel 250 ezer érdeklődő ismerhette már meg hazánkat a pavilon nyújtotta egyedi látogatói élményen, valamint a gazdag kulturális programkínálaton keresztül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.