hirdetés
hirdetés

Kínai cég vásárolt be a Travel Service-ben

A kínai CEFC egyelőre 10%-át vásárolta meg a Travel Service-nek, de ennél nagyobb részesedést fog szerezni a cseh légitársaságban.

hirdetés

A CEFC China Energy Company nevű, magánkézben lévő, energia- és pénzügyi szolgáltatással foglalkozó vállalat megvette a cseh Travel Service légitársaság 10%-át, részesedését pedig idővel 49,92%-ra emelné – írja a Reuters a ch-aviationre hivatkozva.

A befektetéssel a CEFC a CSA, cseh légitársasághoz is „hozzáférést” szerez, a Travel Service ugyanis március vége óta birtokolja a CSA 34%-át. Azt, hogy a kínai cég mennyit fizetett a 10%-ért, egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Az akvizíció jelentősen hozzájárulhat a CEFC európai terjeszkedéséhez, ami többek között kiterjed a szeptember 23-án induló Prága-Peking járatra is, amelyet a Hainan Airlines fog üzemeltetni – idézte a ch-aviation a kínai vállalat elnökét, Chan Chautót.

A CEFC továbbá azt is tervezi, hogy egy nagy kínai légitársasággal együttműködjön annak érdekében, hogy a prágai repülőteret Európa kapujává tegyék kínai és más ázsiai turisták számára.

Megkerestük a Travel Service magyarországi ügyvezetőjét, Farkas Attilát, aki megerősítette értesülésünket, miszerint a Travel Service egy stratégiai partnerségről és együttműködésről szóló szerződést írt alá a CEFC-vel, amely így a légitársaság egyik új tulajdonosa lett 10%-os részesedéssel. Hozzátette, hogy az elkövetkező hónapok során a CEFC részesedése valóban 49,92%-ra fog nőni, a Travel Service jegyzett tőkéjét pedig jelentős mértékben emelni fogják.

A Travel Service jelenlegi részvényesei a társaság többségi tulajdonosai maradnak. Az akvicízió révén CEFC a légitársaság erős pénzügyi és stratégiai partnerévé vált, amely lehetővé teszi a cég további dinamikus fejlődését, valamint, hogy a Travel Service Közép- és Kelet-Európa meghatározó légi fuvarozója legyen.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk