hirdetés
hirdetés

Kolozsvárott mutatkozott be Nyíregyháza

"Nyíregyháza bemutatkozik Kolozsváron” címmel tartott rendezvényt a Magyar Turizmus Zrt. romániai képviselete és Nyíregyháza Megyei Jogú Város.

hirdetés

Nyíregyháza Megyei Jogú Város és a Magyar Turizmus Zrt. román utazási irodák és médiumok képviselői részre prezentációval egybekötött workshopot szervezett Kolozsváron, június 5-én.

A Hotel City Plaza különtermében Magdó János, Magyarország kolozsvári főkonzulja és Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően Katona Ilona, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi régiójának igazgatója az Észak-Alföldi régió turisztikai lehetőségeit ismertette, majd Nyíregyháza turisztikai attrakcióiról Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője tartott színes előadást.

Dr. Podlovics Roland, a Sóstógyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója a gyógyhely fürdőit, a jelenlegi fejlesztéseket, valamint a romániai turisták számára vonzó kínálatot mutatta be. A rendezvényt Soós Júlia külképviseleti vezető moderálta. A rendezvényt a megye pálinkáinak prezentációjával, kóstolójával egybekötött fogadás követett.

A workshop folytatásaként a romániai résztvevők június közepén egy tanulmányút keretében személyesen is megtapasztalhatják a Nyíregyháza nyújtotta turisztikai lehetőségeket és megismerhetik a város turisztikai szolgáltatásait.

A programot óriási turisztikai és média érdeklődés övezte.

2014 első negyedévében a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken a romániai vendégek 81.110 vendégéjszakát töltöttek el, ami 3,2 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva. A romániai vendégek továbbra is a szállodákat részesítik előnyben, ezekben regisztrálták a vendégéjszakák 88,2% át, azaz 71.542 vendégéjszakát, ami 8,5 százalékos növekedés 2013 első negyedévéhez képest.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai