hirdetés
hirdetés

Következő rekord várható

A hosszú és napos nyári időszak tovább erősítette az úticél Németország népszerűségét üdülési desztinácóként – így a németországi beutazó turizmus 2018-as eredménye számára már a harmadik negyedév végén egy következő rekord várható.

hirdetés

Január és szeptember között a Szövetségi Statisztikai Hivatal részletes adatai alapján 68,1 millió külföldi vendégéjszakát jelentettek a legalább tíz ággyal rendelkező szálláshelyek, ez 2,8 millióval haladja meg az előző év ugyanezen időszakának eredményét és 4,3 százalékos növekedést jelent.

Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke így nyilatkozott a témában: „Az egész üdülési szezon alatt kitartó nyárias, napos időjárás megnövelte Németország vonzerejét üdülési desztinációként, míg az erős gazdasági keretfeltételek a fontos küldőpiacokon szintén hozzájárultak az utazási kedv növekedéséhez. Ehhez hozzájön Németország erős pozícionálása a nemzetközi versenyben: a GfK Anholt Nation Brands Index első helyén és a World Economic Forum Global Competitiveness Indexének harmadik helyén áll Németország. Nagy figyelmet keltő kampányainkkal együtt ezek nagyon jó feltételek, hogy 2018-ban sorban a kilencedik rekorderedményt érjük el.”

Küldőpiac Európa: stabil teljesítmény növekedéssel keleten és dél-keleten

Európa a legnagyobb volumennel rendelkező küldőrégióként a harmadik negyedév végéig négy százalékos növekedéssel járul hozzá a beutazás pozitív mérlegéhez: itt mindenekelőtt a kelet-európai országok és a Balkán-államai generálnak átlagon felüli fejlődési rátákat.

Tengerentúli piacok: Amerika dinamikusan növekszik

Az interkontinentális piacok változó képet mutatnak: az ázsiai erős növekedés kicsit lassul 3,3 százalékkal, míg Amerika igen dinamikus fejlődést mutat 6,2 százalékos növekedéssel.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk