hirdetés
hirdetés

Mindent Linz-ről

Az elmúlt két évtized sikerei után a linzi turisztikai egyesület (Linz Tourismus) önálló szakmai könyvvel jelentkezett.

hirdetés

A „linzi változások” lényegét összefoglaló turizmusfejlesztési kézikönyv rövid időn belül a kultúra- és a turizmusfejlesztés területén dolgozó elméleti és gyakorlati szakemberek „bibliájává” vált. A nyolc fejezetből álló "Változás, Linz” / „Verändert, Linz" címet viselő mű a város fejlődését az 1980-as évektől vázolja fel és kordokumentumok segítségével követi végig napjainkig, adja hírül a GD Consulting bécsi turisztikai portál.

 

Ismerteti a tudatos turizmusfejlesztés kezdőlépéseinek körülményeit, az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat előkészítő munkáját, a „Linz09” EKF-évet, valamint az arra épülő további fejlesztéseket, illetve az ezek mögött meghúzódó koncepciókat, narratívákat és stratégiai döntéseket. A könyv elkészítéséhez nem csak Georg Steiner és Manfred Grubauer, a Linz Tourismus korábbi ügyvezetője és FB elnöke járultak hozzá, hanem szerzőtársként jövőkutatók, egyetemi professzorok és a város kulturális életet meghatározó gondolkodók esszéi is helyet kaptak benne.

A könyv nemrégiben megkapta a nemzetközi Red Dot Design Award díját "Brands & Communication Design" kategóriában, amely a reklám és kommunikációs szakma egyik legrangosabb kreatív elismerése. A kreatív megoldások és az újturizmus világát meghatározó termékfejlesztés és kommunikációs narratívák megalkotásában a linzi turisztika egyesület mindig is élen járó volt.

A frissen megjelent kiadvány hasznos irodalom az új típusú megoldásokat kereső, illetve a mainstream gondolkodástól eltérő utakat kereső bátor szakemberek számára – ajánlja szakmai blogjában a könyvet Kovács Balázs, nemzetközi turisztikai tanácsadó, aki GD Consulting irodáján keresztül látja el a Linz Tourismus magyarországi képviseletét is.

(forrás: GD Consulting / Bécs)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk