hirdetés
hirdetés

Nyithatnak a szlovák szálláshelyek

Enyhülnek Szlovákiában hétfőtől a koronavírus terjedése kapcsán bevezetett korlátozások, bizonyos feltételek betartása mellett megnyithatnak egyebek mellett az üzletek, szállodák - jelentette a TASR közszolgálati hírügynökség Igor Matovic miniszterelnök-helyettes közlésére hivatkozva kedden.

hirdetés

A korlátozások enyhítését több feltételhez kötötték, elsődlegesen ahhoz, hogy az üzletekbe való belépéshez, illetve az istentiszteleten való részvételhez negatív Covid-teszttel kell rendelkezni. Ezenfelül mindkét esetben - tehát az üzletekben és a templomokban is - be kell tartani azt a korlátozást, hogy 15 négyzetméteres területen legfeljebb egy ember tartózkodhat. Hasonló feltételek mellett megnyithatják kapuikat a múzeumok, a könyvtárak és a szállodák is, utóbbiak viszont továbbra sem nyithatják meg éttermeiket - írja az MTI.

A Termál Online értesülése szerint azonban egy szobában csak a közös háztartásban élők tartózkodhatnak, legfeljebb csak két felnőtt. Ezen felül negatív Covid-teszttel is rendelkezniük kell. A negatív koronavírus-teszt egyébként kulcseleme a szlovák lazításnak, mert például a lakóhelyen kívüli járásokat érintő túrázáshoz, kültéri sportoláshoz, állatkertek, múzeumok, fürdők látogatásához is kikötik a teszt meglétét. A fürdőkben egyelőre egy úszómedencében egyszerre csak hatan tartózkodhatnak. Egyelőre tehát csak egy medencefajta lesz elérhető és az is jelentős létszámkorláttal - írja a szakportál.

"Vékony jégen mozgunk (.) felelősségteljes hozzáállás nélkül visszatérhetünk oda, ahol voltunk" - mondta az MTI-nek a korlátozások enyhítése kapcsán Igor Matovic, aki miniszterelnök-helyettesi posztja mellett a pénzügyi tárcát is vezeti. Eközben Eduard Heger kormányfő Pozsonyban arról tájékoztatott, hogy adataik szerint javul a járványhelyzet, csökken a kórházban ápoltak száma, s így a jövő héttől már az ország egyetlen járása sem lesz "fekete" - vagyis a legrosszabb besorolású a járványhelyzetet jellemző úgynevezett "Covid-szemafor" szerint.

Szlovákiában már egy hónapja lassan, de folyamatosan csökken az újonnan kimutatott koronavírus-fertőzések száma, közel egy hete hasonló trend figyelhető meg a kór miatt kórházban ápoltak, illetve a kórnak tulajdonított új halálesetek tekintetében is.

MTI / Termál Online

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai