hirdetés

Sípályáról a tengerpartra - krétai tanulmányút a Taurus Reisennel

A Taurus Reisen Utazási Iroda szakmai tanulmányúton mutatta be partnereinek krétai katalógusát. A csoport az egyhetes utazáson megismerkedett a kelet-krétai szálláshelyekkel Agios Nikolaos-tól Rethymno-ig, emellett a résztvevők kirándulásokon és fakultatív programokon járták be a környék nevezetességeit.

hirdetés

A lelkes társaság heraklioni repülőtér közvetlen szomszédságában lévő apró falucskából, Kokkini Hani-ból indult útnak, hogy felfedezze a szálláskínálatot a 2* apartmantól az 5* luxus szállodáig. Ez utóbbi kategóriában egyértelműen - a hegyoldalba vájt épületeivel, fehérhomokos saját partszakaszával és privát medencés szobáival - a Daios Cove Luxury Resort & Villas vitte el a pálmát. Felsőbb kategóriás besorolásban a Star Beach 4*, az Elounda Breeze 4*, az Aquis Arina Sand 4*, illetve a Stella Palace 5* hotelek bizonyultak a legnépszerűbbnek, míg az apartmanok és alacsonyabb szállodai kategóriákban a Brascos 3*, a Niko Elen 3*, és a Despina Studios 3* keltették fel a figyelmet.

A helyi gasztronómiába és tánckultúrába a Krétai esten, a gazdag mitológiai és történelmi múltba pedig a Knosszosz – Heraklion kiránduláson tekinthettek be a résztvevők. Magyar nyelvű helyi idegenvezető ismertette a csoport tagjainak az érdekesnél érdekesebb történelmi tényeket és legendákat, amelyek nyomán mindenki a szívébe zárta a földrajzilag és kulturálisan is sokszínű szigetet. Valóban, ritka az olyan vidék, ahol néhány órán belül a sípályáról a tengerpartra juthat a turista.

A nyüzsgő éjszakai életű Hersonissos városa éppen szöges ellentéte a csendes és nyugodt Gouves, Analipsis, Anissaras településeknek. Heraklionba, Kréta fővárosába számos látnivaló (múzeumok, templomok, illetve a velencei erőd és városfal) vonzza az utasokat. A Kelet-Kréta központjának tartott Agios Nikolaos tengerparti sétánya és öble egyaránt festői látványt nyújt, emellett Zeusz születésének helyi legendája is vonzza a görög mitológia iránt érdeklődőket. Rethymno modern üdülőváros, de a velencei időkből származó épületek és a török hódoltság kori minaretek a múltat idézik.

Az üdülőközpontok belvárosában lépten-nyomon igényes szuveníreket vásárolhat a turista, a kulináris örömöknek hódolók pedig a helyi ételspecialitásokat hangulatos tavernában ízlelhetik meg. A tour operátor Nyugat-Kréta központjában, Chanián is rendelkezik szálláshelyekkel, azonban az ide érkezőnek mindenképpen számolniuk kell a hosszú transzferidővel. A tavalyi sikeres szezon után a Taurus Reisen idén már heti két indulással, szerdán és szombaton utaztat Krétára!

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Symbol Budapest új termékkel jelentkezik a turisztikai piacon: 220 éves pinceéttermében idézi meg Beatrix királyné lakomáját korhű zene, tánc és programok kíséretében.

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Kiadónk társoldalai