Tunéziai hangulat a Taurus Reisen partiján

Tunéziai hangulat a Taurus Reisen partiján 

Nagyszabású partnerpartit rendezett a hétvégén a Taurus Reisen, amelyen bemutatkozott az utazásszervező új ügyvezetője, Sami Ben Azaiez, aki az év eleje óta irányítja a magyarországi irodát.

Megjelent a Taurus Reisen idei katalógusa 

Az utazásszervezőnek idén Djerbára is lesz egy charterjárata.
Djerbai zarándoklatra viszi utasait a Taurus Reisen

Djerbai zarándoklatra viszi utasait a Taurus Reisen 

Különjárattal viszi utasait a Taurus Reisen a tunéziai Djerba szigetére május 9-én, hogy az utasok részt vehessenek a helyi zsidóság minden évben megszervezett ghribai zarándoklatán.
Szilveszteri charterjárat indul Tunéziába

Szilveszteri charterjárat indul Tunéziába 

Aki nem ragasztkodik a havas, esős szilveszterhez, Tunéziában pálmafák alatt, kellemes időben köszönheti az újévet.

Vezetőváltás a Taurus Reisennél 

Hét év után távozik a Taurus Reisen magyarországi irodájának éléről Haythem Jamel. Utódja a vállalatcsoport egy másik cégétől érkezik Budapestre. 

Itt a teljes nyári chartermenetrend 

Véget ért a tanév és indul a nyári utazási főszezon, ennek apropóján megnéztük, hová repülnek az idén nyáron charterjáratok Magyarországról.

Bukha, tabuna, harissza 

Bizakodással tekintenek az idei évre a turisztikai szakemberek Tunéziában: az országban jó ideje nyugalom és béke honol, hisznek abban, hogy a turisták újra jelentős számban pihennek majd náluk. A vendégeket új termékekkel, például a különleges helyi gasztronómiával igyekeznek magukhoz csábítani.

Indul az első tunéziai charterjárat Budapestről 

Közel telt házzal száll fel május 20-án Budapesten a Kartago Tours és a Taurus Reisen közös tunéziai charterjárata.
A nyár slágere lehet az olívás fagyi

A nyár slágere lehet az olívás fagyi 

Olívaolajos, datolyás, banános - hamarosan beköszönt a nyár, a forróság, amikor nincs is jobb hűsítő néhány gombóc különlegesen finom fagylaltnál. 

Elindult a nyári szezon első charterjárata Budapestről 

Az egyiptomi Hurghadára repült az idei szezon első nyaralójárata Magyarországról. A charter repülőgép május hetedikén, szombaton indult Budapestről. A járatot az Express Travel International (ETI) bérelte a Fly Egypt légitársaságtól.

Májusban indulnak az első charterjáratok Tunéziába 

Hamarosan újraindulnak a repülőjáratok a magyar turisták egyik kedvelt üdülőhelyére, Tunéziába. Az úti cél iránti bizalom erősítése céljából a Magyar Utazási Irodák Szövetsége első külföldi közgyűlését az észak-afrikai országban tartotta meg áprilisban.

Heti tizennégy indulás a Taurus Reisen nyári kínálatában 

Hat ország tíz üdülőövezetébe utazhatnak idén az érdeklődők a Taurus Reisen szervezésében. Két lánc indul el májusban, a többi júniustól közlekedik.

A politika és a terrorizmus nem állítja meg a turizmust! 

42 éves fennállása óta először tartotta közgyűlését a MUISZ távol Magyarországtól. Bár a szövetség több országból is kapott meghívót választásuk az utóbbi időkben jelentős idegenforgalmi presztízsveszteséget elszenvedő Tunéziára esett. Az április 8-án, Sousse-ban lezajlott gyűlés segítségével is igyekszik a MUISZ növelni a nyaralást tervezők bizalmát Tunézia iránt.

A szezonra készülődik Tunézia 

Tunézia idén a világ minden tájáról számít turistákra, az európai utasok pedig az előrejelzések szerint 2016-ban visszatérnek az észak-afrikai országba. Ezt bizonyítják a Tunézia és számos európai ország között a nyár folyamán közlekedő charterjáratok is.

Hol fognak idén nyaralni a magyarok? 

Több médium is lehozta annak a nem reprezentatív felmérésnek az eredményét, mely szerint idén Törökországnak le kell mondania a magyar utasokról, mi több, honfitársaink Egyiptomot, Tunéziát és Görögországot sem fogják választani a nyári szezonban. A kutatás legfőbb állításainak közlésén túl megkérdeztünk néhány hazai utazásszervezőt, akik szerint a kép ennél jóval árnyaltabb.

Kivárás érezhető a kiutazási piacon  

A korábbi évekhez hasonlóan az idén is számba vettük a kiutazási piac legfontosabb várható trendjeit. Charternaptárunkban összesítettük a klasszikus charterjáratok menetrendjét, ugyanakkor cikkünkből kiderül, hogy a touroperátorok melyik Wizz Air-járatokon foglaltak le maguknak helyeket. Horvátország, Görögország és Bulgária biztos befutónak látszik az idén, ugyanakkor nagy a bizonytalanság, az utasok jó része last minute ajánlatokban bízik. Hogy lesz-e akciódömping, az csak a következő hónapokban derül ki.

15 nyaralóhelyre repül a Travel Service idén Magyarországról 

Megosztotta lapunkkal ez évi charternaptárát a Travel Service, melyből kiderül, hogy 15 népszerű üdülőhelyre szerződött le öt utazásszervezővel a légitársaság.

Januári napfürdő Tunéziában 

Első ízben rendezte meg külföldön katalógus-bemutatóját a Taurus Reisen. A tunéziai hátterű utazásszervező az idegenforgalmi hivatal és a nemzeti légitársaság támogatásával Tunéziában látta vendégül közel 110 viszonteladó partnerét január utolsó napjaiban.

Békében és napsütésben zajlik a Taurus Reisen tunéziai tanulmányútja 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium konzuli szolgálata arra kéri a Tunéziába készülő magyar állampolgárokat, hogy tartsák be a helyi hatóságok által elrendelt kijárási tilalmat, ám jelenleg Tunéziában - a Taurus Reisen, a Tunisair és a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal közös tanulmányútján - tartózkodó munkatársunk békéről, jókedvről és napsütésről számolt be.

Jelentősen nőtt az utazásszervezők összkauciója 

Az idei évre 16,2 milliárd forintnyi vagyoni biztosítékot igazoltak a magyarországi utazásszervezők, a 2016-ra vonatkozó összeg eléri a 18,7 milliárd forintot. Ez azt jelenti, hogy jövőre az irodák forgalmuk növekedésére számítanak. 

Globus Travel: exkluzív ügyfélparti Miskolcon 

Nagy sikerű exkluzív ügyfélestet tartott a minap a Globus Travel Miskolcon törzsutasai számára.

Több rendőr, alacsonyabb árak - tunéziai helyzetkép 

Több ezer rendőrt vezényeltek Tunéziában az üdülőhelyekre a Sousse-i merénylet után, az utazásszervezőknek pedig támogatást fizetnek a repülőgépeken üresen maradt helyek után - hangzott el az ország idegenforgalmi hivatalának mai budapesti sajtótájékoztatóján. 

Taurus Reisen: újabb járat Attalosz király városába 

A tunéziai események nyomán a Taurus Reisen is módosította üzletpolitikáját.

A Taurus Reisen közleménye a tunéziai helyzettel kapcsolatban 

Közleményt adott ki a Taurus Reisen a június 26-i tunéziai merényletre és annak folyományaira reagálva.

Mi lesz a sorsa a tunéziai charterláncoknak? 

A magyarországi utazásszervezők számára komoly feladatot jelent a tunéziai terrortámadás utáni új helyzethez való alkalmazkodás. A tour-operátorok igyekeznek mindent megtenni az utasokért, de az nagyon valószínű, hogy a jelenlegi heti öt charterjáratból pár héten belül maximum 2-3 maradhat. Valószínűleg más desztinációkban bővítik a kapacitásokat.

Törökországi study-tour a Taurus Reisennel 

Május 17-én érkezett haza Törökországból a Taurus Reisen utazási iroda study-túra csoportja. A szakmai tanulmányúton 38 partneriroda képviselője vett részt. A Taurus Reisent Kálmán Krisztina irodavezető és Sikorszki János képviselték, illetve a csoportot végigkísérte Győrfi Andrea, aki immár az 5. nyári szezonban az iroda telepített idegenvezetője a térségben.

Sípályáról a tengerpartra - krétai tanulmányút a Taurus Reisennel 

A Taurus Reisen Utazási Iroda szakmai tanulmányúton mutatta be partnereinek krétai katalógusát. A csoport az egyhetes utazáson megismerkedett a kelet-krétai szálláshelyekkel Agios Nikolaos-tól Rethymno-ig, emellett a résztvevők kirándulásokon és fakultatív programokon járták be a környék nevezetességeit.

Luxor, Giftun-sziget és El Gouna a Taurus Reisen tanulmányútján 

A sikeres tavalyi év után idén ismét 30 közvetítő partnert vitt a Taurus Reisen egyiptomi tanulmányútjára. Az egyhetes study tour során a legnépszerűbb szállodák megtekintése mellett jutott idő Egyiptom felfedezésére is.

Rodosszal újít idén a Taurus Reisen 

Számos, már bevált úti cél mellett idén először Rodosz szigetén is nyaralhatnak a Taurus Reisen utasai. Az utazásszervező a legjobb szállodáit idei katalógusában luxuskategóriába sorolta, emellett az online foglalási rendszerében is bevezetett néhány újdonságot.

Gyorsított ellenőrzés és ingyenes parkolás a Taurus utasainak 

Két kényelmi szolgáltatást kapnak jövőre ingyenesen Ferihegyen a Taurus Reisennek azon utasai, akik idén december 31-ig lefoglalják 2015. évi, budapesti indulású nyaralásukat – közölte lapunkkal az utazásszervező. 

Elindult a Taurus Reisen monastiri charterlánca Debrecenből 

Június 17-én kiváló töltéssel elindult a Taurus Reisen első charterjárata Debrecenből a tunéziai Monastirba. 

Észak-Ciprus: minden második hely elkelt 

Nem riadnak vissza a magyarok az új úti céltól, jól fogynak a helyek az észak-ciprusi charterjáraton.

Török túra Antalyától Alanyáig 

Törökországi study-túrát szervezett a Taurus Reisen április 26. és május 3-a között, melynek elsődleges célja a régió hoteleinek bemutatása volt, de azért a környék megismerésére is jutott idő.

Ahol a luxus és a nomád élet találkozik 

Munkatársunk a Taurus Reisen egyiptomi tanulmányútján járt, ahol egyik nap luxusszállodában, másnap pedig beduin sátorban vacsorázott.

Taurus tanulmányút: szállodalátogatás és programok Hurghadában 

A Taurus Reisen több mint harminc viszonteladó munkatársa ismerkedett a múlt héten az egyiptomi Hurghadában az utazási iroda kínálatában lévő szállodákkal.

Két charterlánc indul Észak-Ciprusra? 

Elképzelhető, hogy a nyári szezonban két charterlánc is közlekedik Budapestről a Ciprus északi, törökök által lakott felén található Ercan repülőtere között. 

Görög, észak-ciprusi és bolgár ajánlatok a Taurusnál 

A tavalyi rekordnövekedés után az idén további forgalombővülésben bízik a Taurus Reisen. Hétvégi rendezvényük a szakmai bemutató után kulináris csemegékkel fűszerezett vacsoraesttel folytatódott, majd hajnalig tartó zenés mulatsággal érte el tetőpontját.

300 milliós kauciót igazolt a Taurus Reisen 

300 millió forintos vagyoni biztosítékot igazolt 2014-re a Taurus Reisen – közölte lapunkkal az utazásszervező.

Taurus Reisen, a mediterrán varázsló 

Az erősen szegmentált magyar utazási piacon igazi üde színfoltot jelent a Taurus Reisen. Sokan Tunézia-specialistaként könyvelik el, pedig kínálata már túlmutat az észak-afrikai országon. 

Egész télen repülhetünk Tunéziába 

Ha megfelelő lesz az érdeklődés, egész télen közlekedhet a Taurus Reisen tunéziai charterlánca – közölte az utazásszervező.

A gépgazdák töltik meg a Best Reisen üres helyeit 

A hazai touroperátorokat kérdeztük meg arról, hogy hogyan változik a charterpiac a Best Reisen leállásával.

Két fél egy egész 

25 fős viszonteladói csapatnak mutatta be a közelmúltban Ciprus turisztikai kínálatát és látnivalóit a Taurus Reisen.

Berber kuszkusz, andalúz falu és Star Wars 

40 viszonteladó irodának mutatta meg tunéziai kínálatát a Taurus Reisen. A csoportot az utazásszervező két partnerese, Takács Ildikó és Sikorszki János vitte végig a tunéziai El-Mouradi szállodákon. 

Általános óvatosság 

Szolid és kockázatkerülő - röviden így jellemezhető előzetesen a 2013-as nyári charter szezon. A mai magyar gazdasági realitásokat messzemenően figyelembe vevő hozzáállás nyugodt, meglepetésektől mentes nyarat ígér.

Február végén várhatóan elindul az első tunéziai charter 

Óvatosságra inti a Külügyminisztérium a Tunéziában tartózkodó, vagy oda induló magyarokat, miután az ellenzék egyik vezetője ellen elkövetett terrorista merénylet hatására az ország egész területén tömegdemonstrációk robbantak ki. A Kartago Tours bízik benne, hogy a zavargások hamar elülnek. 

Második szezonját kezdi Észak-Cipruson a Taurus Reisen 

Február első hétvégéjén megtartotta partner partyval egybekötött nyári katalógus bemutatóját a Taurus Reisen.

Megemelte kaucióját a Taurus Reisen 

A közelmúltban emelkedett jogerőre a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) határozata, melynek értelmében 144-ről 194,4 millió forintra emelte vagyoni biztosítékát a Taurus Reisen.

Kinek mekkora a 2013-as kauciója? 

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) számára a hazai utazásszervezőknek 2012. október 31-ig kellett igazolniuk a jövő évi vagyoni biztosítékukat. A Hivatal rendelkezésünkre bocsátotta az eddig feldolgozásra került - egyébként csak december 31-ével véglegessé váló - adatokat. Lássuk, hogy jövőre kinek mekkora lesz - a vagyoni biztosítéka!
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!