hirdetés
hirdetés

Szigorúbb feltételekkel utazhatunk Ausztriába

Turisztikai célból való beutazás esetén, aki nem rendelkezik érvényes oltási, vagy gyógyultságot igazoló okirattal, az már csak 48 óránál nem régebbi PCR teszttel léphet be az országba - írja a GD Consulting.

hirdetés

Az ingázó munkavállalók esetében még elfogadják ugyan az antigén tesztet is, igaz ennek érvényességét 24 órában korlátozzák. A PCR tesztek ez utóbbi csoport esetében még 72 óráig érvényesek. Turisztikai célból oltás, vagy gyógyultsági igazolás nélkül így rendkívül körülményes lesz az Ausztriában való tartózkodás, mert a legtöbb szolgáltatás igénybevételének ugyancsak az oltás, vagy gyógyultsági igazolása a feltétele.

 

Bécs esetében már most péntektől (11.19.) tovább nehezedik a helyzet, az éjszakai vendéglátás és a 25 főnél nagyobb létszámú rendezvényeknél a védettségi igazolás mellé, még extra PCR tesztet is kérni fognak.

Fontos, hogy Ausztriában zárt tereken a maszkhasználat kötelező, s csak az FFP2 változatot fogadják el. A folyamatosan romló, Salzburg és Felső-Ausztria tartományokban már drámainak mondható járványhelyzet miatt további szigorítások várhatóak.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk