hirdetés
hirdetés

Új alapokon az osztrák állami turizmustámogatás

Április 3-tól igényelhetőek az új típusú állami turisztikai támogatások Ausztriában. 

hirdetés

A támogatások igénylése és folyósítása egy hosszú kiválasztási eljárást követően a legjobb ajánlatot tett Osztrák Turizmusbankon (ÖHT) keresztül történik – jelentette be közös tájékoztatójukon Susanne Kraus Winkler turisztikai államtitkár és Matthias Matzer, az ÖHT ügyvezetője. Az új támogatási konstrukció az osztrák turizmusfejlesztési stratégia, - a Masterplan T - és az aktuális, 2020-2024 közötti időszakra vonatkozó kormányprogram alapján került kidolgozásra és bevezetésre - írja a GD Consulting.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

A frissen startoló támogatási keretrendszer fókuszába a fenntarthatósági, klímavédelmi célok elérése, valamint a munkavállalók életminőségét elősegítő, illetve a vállalkozások tőkeellátottságát javító intézkedések kerültek. Susanne Kraus Winkler bejelentése értelmében fenntarthatósági bónusz néven új támogatási forma jelenik meg, egy kedvezményes hitelkonstrukciókkal kombinálható támogatási konstrukció, amely az ágazat hosszú távú fenntarthatósági céljainak eléréséhez kíván hozzájárulni. A támogatások odaítéléséről egy transzparens és részletes pontozási séma alapján fognak dönteni – tudható meg a részleteket bemutató tájékoztatóból.

Az államtitkár elmondása szerint az ausztriai turisztikai kkv-k számára a fenntarthatósági bónusz elsősorban olyan környezet- és klímavédelmi beruházásokra vehetők igénybe, mint például a megújuló geotermikus energia hasznosítása, a körforgásos gazdasági modellek megvalósítása, vagy energiatakarékossági eljárások kidolgozása, illetve fűtéskorszerűsítés. További támogatható célterület például a személyzet számára jobb munkafeltételeket teremtő beruházások ösztönzése, a rugalmas foglalkoztatottsági formákat elősegítő projektek, mint például a gyermekmegőrzési szolgáltatások, üzemi óvodák gyakorlatának elterjesztése. A tájékoztatón elhangzott: támogathatók továbbá a digitalizáció területén a kiberbiztonsági eljárások fokozása érdekében megvalósított beruházások is.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk