hirdetés
hirdetés

Újraindul Ausztria

Az Österreich Werbung (ÖW) jó másfél évnyi  kényszerszünet utáni első budapesti élő, nyárindító rendezvényét stílusosan épp akkor tartotta a Városligetben, amikor az osztrák kancellár Bécsben bejelentette a beutazásokat is érintő legújabb enyhítéseket.

hirdetés

Június 17-én reggel a városligeti Millennium Kávézóba invitálta szakmai vendégeit az ÖW, ahol először Bozsik Anna szakoktató avatta be az ottlévőket a nordic walking alapjaiba, ő mondta el azt is, hogy Ausztriában hihetetlenül sok és magas szintű nordic walking túraútvonal található, amit érdemes felkeresni egy-egy ausztriai aktív pihenés alkalmával. Azért arra is figyelmeztette az ottlévőket, hogy elsőre ne a haladóknak szánt útvonalakon induljanak el botjaikkal, hanem a kezdőknek, félkezdőknek szánt kijelölt utakat látogassák inkább meg.

Michael Strasser, az ÖW közép- és kelet-európai vezetője, egyben a magyar iroda irányítója mondott először pár köszöntő szót magyarul, aztán németre váltva azt taglalta, mennyire nehéz volt a turisztikai iparágnak a mögöttünk lévő másfél év.

"Magától értetődő turizmusról" beszélt Kaufmann Ildikó, az ÖW magyarországi marketing területért felelőse, ami azt jelenti, hogy a covid világjárvány mennyire jelentős mértékben értékelte fel a szabad téri pihenés, kikapcsolódás lehetőségét a világban. Bemutatott videókon néhány olyan túraútvonalat Ausztriában, amiket ennek jegyében érdemes felkeresni az idei nyáron. Ilyen például az Isel, az utolsó szabályozatlan gleccserfolyó mentén kialakított, hihetetlenül vadregényes és vad útvonal, amely a kihívásokat kedvelőknek különösen ajánlott, 5 nap alatt biztonsággal bejárható, és amelyet a kelet-tiroliak még tavaly nyárra szerettek volna átadni, azonban a járvány miatt az igazi nyitány idénre tolódott.

Majd Kocsis Krisztina (ÖW) kolléganőjével együtt burgenlandi és salzburgi programokat, ill. úti célokat ajánlottak, végül az aktuális beutazási helyzetet ismertették a szakmai résztvevőkkel. 

Ami információ szerencsére időközben kissé megdőlt, hiszen Kurz kancellár pont a magyarországi rendezvénnyel egy időben jelentette be az osztrák fővárosban az utazással, ill. az országában tartózkodással kapcsolatos legújabb enyhítéseket.

 

 

 

(forrás: Turizmus Online )
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai