hirdetés
hirdetés

Valetta az úti célok TOP30-as listáján

A National Geographic nemrég megjelent cikkében Málta fővárosa, Valletta bekerült a 30 legjobb úti cél közé, amelyeket az utazóknak 2024-ben meg kell látogatniuk.

hirdetés

Az ajánlóban többször is leírják, hogy nem meglepő, hogy a filmeseket már régóta lenyűgözi Valletta, a Gladiátort is itt, Máltán forgatták, és a folytatást ismét itt forgatják. Csakúgy, mint az eredetinél, Sir Ridley Scott rendező Málta mediterrán fényét és aranyszínű szikláit használja vászonként az ókori Róma és arénáinak újraalkotására.

Valetta látképe
Valetta látképe

Valletta leírásakor a neves magazin újságírói azt javasolják olvasóiknak, hogy látogassanak el Vallettába, Málta fővárosába, mely  az UNESCO Világörökség része, és „bástyákból valamint katedráliskupolákból álló látképe" egészen különleges, amit a Máltát egykor irányító és uraló többnemzetiségű lovagrend alakított ki a 16-18. században. Festői teraszokkal a csillogó vízpart felett, színes faerkélyekkel, amik szinte átnyúlnak a szűk utcákon, egész évben kellemes időjárással a város nem csak a filmeseket inspirálja.

Sliema
Sliema


A TOP-listán olyan lenyűgöző helyekkel együtt szerepel Valletta, mint az Atacama sivatag Chilében, a kanadai Új-Skócia, Sierra Leone vagy épp Sikkim Indiában és még számos másik különleges hely a világban.

Az eredeti cikk itt olvasható.

(forrás: visitmalta)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk