hirdetés
hirdetés

Visszatér Közép-Európába a Hainan Airlines

Charterjáratot indít a kínai légitársaság, azonban nem Budapestre, hanem Zadarba fog repülni.

hirdetés

Május elsejétől charterjáratot indít a kínai Hainan Airlines a dél-nyugat-kínai Csungking (Chongqing) városából Zadarba, amely az első légi összeköttetés lesz Kína és Horvátország között. A járat heti egyszer fog közlekedni, a repülőgép típusa és a jegyárak a következő hetekben kerülnek csak nyilvánosságra. A légitársaság azonban már most azt fontolgatja, hogy beépíti menetrendszerinti járatai közé az útvonalat, pontosabban az április 27-én induló, heti két Csungking-Róma járat köztes megállójaként iktatná be a zadari repülőteret a későbbiekben. Ezzel kapcsolatban március végén kezdődnek a tárgyalások a Hainan Airlines és a repülőtér között. Irena Ćosić, a zadari reptér vezérigazgatója elmondta, hogy információik szerint a légitársaság nem elégedett a római járatok töltöttségével, ezért látnak arra esélyt, hogy egy zadari megállóval további utasok érdeklődnének az útvonal iránt.

A Hainan Airlines Boeing 767-300ER típusú repülőgépe Ferihegyen 2010-ben (Forrás: Wikimedia Commons)
A Hainan Airlines Boeing 767-300ER típusú repülőgépe Ferihegyen 2010-ben (Forrás: Wikimedia Commons)

Becslések szerint körülbelül 25.000 kínai turista fog utazni a Csungking-Zadar charterjáratokon. Irena Ćosić hozzátette, hogy Zadar elhelyezkedése lehetővé teszi az ide érkezők számára, hogy Olaszországba is ellátogassanak, emellett a kínaiak számára különböző horvátországi utazási csomagokat fognak összeállítani a hajókirándulástól kezdve a túrákon át a téli sportokig.

A zadari repülőtérre 495.000 utas érkezett 2014-ben, 5%-kal több, mint egy évvel korábban. A Hainan Airlines Kína legnagyobb magánkézben lévő légitársasága.

A Hainan Airlines-nak volt Budapest-Peking járata korábban, azt azonban a Malév csődje után egy hónappal megszüntette. Jelenleg nagy erőkkel folyik a Kína és Kelet-Közép-Európa közötti kapcsolat erősítése, amelyből Magyarország is kivenné a részét, azonban a két ország közötti közvetlen légi összeköttetésről egyelőre nincs hír, bár egy éve arról írtunk, hogy újra napirendre került a téma.

(forrás: Balkans.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk