hirdetés
hirdetés

Megkerülhetetlen a digitalizáció a szállodák számára

A HOTCO nemzetközi szállodabefektetési fórum második napján jártunk.

hirdetés

A kétnapos rendezvény második napjának egyik kerekasztalbeszélgetésén a szállodák digitalizációja állt a fókuszban. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a digitalizáció nemcsak a hatékonyabb üzemelés, hanem a vendégélmény fokozásának szempontjából is elengedhetetlen, utóbbinak egyik kulcsa az adatalapú perszonalizáció. Elhangzott, hogy a cloud szolgáltatások alkalmazása szinte elengedhetetlen, hogy az üzemelésben használt digitális rendszerek segítségével jelentős megtakarítás érhető el az energiafelhasználásban, amely a folyamatosan emelkedő energiaárak mellett egyre inkább prioritássá válik az hotelüzemeltetők számára. A fenntarthatóságra is kiemelt szempontként tekintenek a szállodai szakemberek, amely egyrészt az energiahatékonysági célok megvalósítása érdekében támogatható digitális megoldásokkal, másrészt okosalkalmazásokkal rengeteg papír is megspórolható a foglalástól a kicsekkolásig digitalizált folyamatokkal. A résztvevők hangsúlyozták, hogy a digitális technológiáknak köszönhetően a munkaerőhiánynak való kitettség is mérsékelhető, amely napjainkban az egyik legégetőbb iparági probléma.

Andrew Wrobel, az Emerging Europe egyik alapítója Future of Travel című előadásában ismertette a koronavírus-járvány szállodaiparra gyakorolt negatív hatásait a régióban, és Magyarországgal kapcsolatban is felvonultatott néhány érdekes adatot. Rámutatott, hogy a hazai szálloda- és vendéglátóipart régiós összehasonlításban átlagos mértékben sújtotta a Covid okozta válság, és kiemelte, hogy a tágabb Közép-Kelet-Európai térségben hazánk a megközelíthetőség és a turisztikai infrastruktúra terén egyaránt előkelő helyet foglal el, ami a későbbiekben jó pozicióhoz juttathatja országunkat a fogadóországok versenyében.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk