Terjeszkedik a felelősségteljes bécsi szálloda

Terjeszkedik a társadalmi- és környezeti felelősségvállalás koncepció mentén működő bécsi Hotel magdas - írja a GD Consulting.

A társadalmi felelősségvállalás jegyében a „social-business koncepció” mentén működtetett szálloda személyzetének nagy részét menekültekből, munkanélküliekből és a társadalmi perifériára sodródottak köréből toborozzák. A bécsi egyházmegye és az Osztrák Munkaügyi Hivatal (AMS) támogatásával eredetileg kísérleti pop-up jelleggel létesített és működtetett modell azóta sikertörténetet ír, az elmúlt 7 évben több mint 220 ezer elégedett vendég fordult meg a szálloda falai között.

„A modell működik, itt az ideje, hogy újabb fejezetett kezdjünk a második egységgel” – jelentette be az újabb szálloda megnyitását Gabriela Sonnleitner, a Hotel magdas ügyvezetője. A bécsi Prater közelében található első szálloda után most Bécs III. kerületében, az Ungargasse 38. szám alatt nyitotta meg kapuját az új Hotel magdas, amelyet egy korábbi egyházi rendház és paplak átalakításából hoztak létre. Az új szálloda építészeti kialakításánál és berendezésénél a környezeti fenntarthatóságra is törekedtek, igyekeztek minél többet hasznosítani a korábbi funkcióból és bútorzatból. Az energiatakarékos üzemeltetést a napelemes és hőszivattyús rendszerek biztosítják.

A Hotel magdas kiváló példa arra, hogy az „üzleti, illetve a társadalmi- és környezeti felelősségvállalás összeegyeztethető, segítségével a nehéz sorsú embertársaink társadalmi integrációja könnyebben megvalósítható”- hangsúlyozta az új szálloda megnyitása kapcsán Norbert Kettner, Bécs város turisztikai hivatalának vezetője. A szálloda vendégköre jórészt a tudatos utazókból kerül ki, akik számára fontos, hogy tartózkodásukkal egy pozitív társadalmi ügy mellé is álljanak.


Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett

Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett 

Olasz elegancia, festő ecsetjére kívánkozó háttér, magyar kreativitás és időtlen luxus a hegyek ölelésében – ez a Nuvole Garden hotelprojekt a Comói-tónál.
Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen

Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen 

A jövő nem fenyegetés, hanem lehetőség: felhívás az aktív alakításra.
Spanyolországot brutális hőség éri el

Spanyolországot brutális hőség éri el 

A nyár közepét idéző időjárás várhatóan e hét csütörtöktől vasárnapig tart majd.
Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária

Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária 

Feljebb ugrott a Kiwi.com foglalási listáján Portugália és Málta is.
Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére

Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére 

Jelenleg a bánya egyik legújabb részét, a Telegdy-szárnyat próbálják megmenteni két szigetelőgát kialakításával.
Ömlik a víz a parajdi sóbányába, drámai a helyzet

Ömlik a víz a parajdi sóbányába, drámai a helyzet 

A hétfő éjszakai és keddi esőzések nyomán a Korond-patak vízhozama másodpercenként 50 köbméterre nőtt.
Turisztikai fejlesztés Afrikában

Turisztikai fejlesztés Afrikában 

A győri székhelyű, nemzetközi médiavállalat, a Flying Media Hungary tovább erősítette pozícióját a globális turizmus- és légiközlekedési szakmában.
Hová indulnak idén a magyarok Horvátországban?  – itt a toplista

Hová indulnak idén a magyarok Horvátországban? – itt a toplista 

A nyaralók többsége saját autóval kel útra, és a klasszikus, 7 éjszakás vakáció a legjellemzőbb, csaknem minden harmadik foglalás esetén.
Kevesebben utazunk külföldre, de hosszabb ideig maradunk

Kevesebben utazunk külföldre, de hosszabb ideig maradunk  

Idén is leginkább Horvátországba utaznak a magyarok.
Magyar Nemzeti Nap az Oszakai Világkiállításon

Magyar Nemzeti Nap az Oszakai Világkiállításon 

Közel 250 ezer érdeklődő ismerhette már meg hazánkat a pavilon nyújtotta egyedi látogatói élményen, valamint a gazdag kulturális programkínálaton keresztül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.