Terjeszkedik a felelősségteljes bécsi szálloda

Terjeszkedik a társadalmi- és környezeti felelősségvállalás koncepció mentén működő bécsi Hotel magdas - írja a GD Consulting.

A társadalmi felelősségvállalás jegyében a „social-business koncepció” mentén működtetett szálloda személyzetének nagy részét menekültekből, munkanélküliekből és a társadalmi perifériára sodródottak köréből toborozzák. A bécsi egyházmegye és az Osztrák Munkaügyi Hivatal (AMS) támogatásával eredetileg kísérleti pop-up jelleggel létesített és működtetett modell azóta sikertörténetet ír, az elmúlt 7 évben több mint 220 ezer elégedett vendég fordult meg a szálloda falai között.

„A modell működik, itt az ideje, hogy újabb fejezetett kezdjünk a második egységgel” – jelentette be az újabb szálloda megnyitását Gabriela Sonnleitner, a Hotel magdas ügyvezetője. A bécsi Prater közelében található első szálloda után most Bécs III. kerületében, az Ungargasse 38. szám alatt nyitotta meg kapuját az új Hotel magdas, amelyet egy korábbi egyházi rendház és paplak átalakításából hoztak létre. Az új szálloda építészeti kialakításánál és berendezésénél a környezeti fenntarthatóságra is törekedtek, igyekeztek minél többet hasznosítani a korábbi funkcióból és bútorzatból. Az energiatakarékos üzemeltetést a napelemes és hőszivattyús rendszerek biztosítják.

A Hotel magdas kiváló példa arra, hogy az „üzleti, illetve a társadalmi- és környezeti felelősségvállalás összeegyeztethető, segítségével a nehéz sorsú embertársaink társadalmi integrációja könnyebben megvalósítható”- hangsúlyozta az új szálloda megnyitása kapcsán Norbert Kettner, Bécs város turisztikai hivatalának vezetője. A szálloda vendégköre jórészt a tudatos utazókból kerül ki, akik számára fontos, hogy tartózkodásukkal egy pozitív társadalmi ügy mellé is álljanak.


Ha Londont már látta, íme a vidéki Anglia 5 ikonikus és ritkábban látott látnivalója

Ha Londont már látta, íme a vidéki Anglia 5 ikonikus és ritkábban látott látnivalója 

London kiváló vasúti összeköttetésekkel rendelkezik a környező városokba, ahol számtalan csábító egynapos kirándulási helyszín található.
Osztrák paradigmaváltás a turizmusban

Osztrák paradigmaváltás a turizmusban 

A turizmussal kapcsolatos fontos kérdésekre adhat választ Ausztria több kezdeményezése és kiállítása.
Magyar tervezők alkotásai az olasz múzeumban

Magyar tervezők alkotásai az olasz múzeumban 

Olaszország legkiválóbb múzeuma adott otthont a magyar alkotásoknak a Milan Design Week alatt.
Amszterdam betiltja az új szállodák építését a tömegturizmus visszaszorítása érdekében

Amszterdam betiltja az új szállodák építését a tömegturizmus visszaszorítása érdekében 

A holland város a turisták által eltöltött éjszakák számát is korlátozza.
Horvátországot idén is elözönlik honfitársaink a főszezonban

Horvátországot idén is elözönlik honfitársaink a főszezonban 

Az előzetes foglalások alapján biztosra vehető: idén is sok magyar vakációzik az Adrián.
Friss számok a németországi beutazó turizmus alakulásáról

Friss számok a németországi beutazó turizmus alakulásáról 

DZT: év kezdetétől február végéig az előző év ugyanezen időszakához képest 7,8 százalékos a növekedés.
Aquapark nyitás Šibenikben

Aquapark nyitás Šibenikben 

Június elején új, egész évben nyitva tartó attrakcióval gazdagodik a horvátországi Šibenik.
Biztos, hogy jó ötlet elefánton utazgatni az egzotikus úti célokon?

Biztos, hogy jó ötlet elefánton utazgatni az egzotikus úti célokon? 

Él egy Suju Kali nevű 50 éves elefánt Nepálban, aki több mint 30 éve szállít turistákat, és sok elefánthoz hasonlóan ő is szorong, sőt, néha agresszív az idegenekkel. A következőkből kiderül, miért.
A Heineken is beszállt a világ első unalmas telefonjának létrehozásába

A Heineken is beszállt a világ első unalmas telefonjának létrehozásába 

A The Boring Phone elnevezésű, valóban nem sokat tudó készülék e héten, a Milano Design Weeken debütált.
Új kiállítások Ausztriában, amelyeket látni kell

Új kiállítások Ausztriában, amelyeket látni kell 

Három új kiállítás, ahol átélhetjük az osztrák életérzést.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.