hirdetés
hirdetés

További támogatást kérnek az osztrák szállodák

A csökkentett ágazati áfakulcs fenntartását, és a támogatási konstrukciók további biztosítását várják, mivel úgy vélik, a pandémia felfutása és a járványügyi intézkedések miatt ismét nehéz tél következik az ágazat számára - írja a GD Consulting.

hirdetés

Michaela Reitterer, az osztrák szállodaszövetség (ÖHV) elnöke belátja, hogy a 2G szabály bevezetése szükséges és elkerülhetetlen megoldás volt a kormány részéről. A „jelenlegi szabályok és járványügyi kilátások mellett az idei téli turisztikai szezon azonban nagyon nehéz lesz” – fogalmazott az elnök. Ennek következtében felszólította az osztrák szövetségi kormányt és az Európai Bizottságot, hogy legyenek szolidárisak, s tegyenek meg mindent a sokat sújtott turisztikai ágazat veszteségeinek és a kiesett bevételeinek kompenzálás érdekében. Javaslatként az - átmenetileg bevezetett - csökkentett ágazati áfa-kulcs fenntartását, valamit kormányzati védernyő keretében a támogatási konstrukciók további biztosítását fogalmazta meg minimum elvárásként. Az ÖHV közleménye ITT olvasható.

(forrás: GD Consulting)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk