hirdetés
hirdetés

Az utazás élménye mindenkié

Vallja a Skagerrak Tours. Az utazási iroda különlegessége, hogy kiemelkedően fontosnak tartja a mozgássérültek kikapcsolódását és utaztatását, így idén először katalógusban is megjelentették kerekesszékes vendégeik számára kínált útjaikat.

hirdetés

A Skagerrak Tours Kft. egy dán-magyar tulajdonú utazási iroda, amely évek óta a különleges igényű, elsősorban mozgássérült vendégek beutaztatásával foglalkozik. Az Utazás kiállításon megjelenő iroda munkatársa, Nagy Noémi elmondta, hogy a beutaztatás már egy ideje jól működik náluk, hiszen a külföldi mozgássérültek körében nagy igény van az utazásra. Így az iroda szervezésében számos országból érkeztek már csoportok, például Németországból, Svájcból és Spanyolországból is. „Most, hogy már sikerült tapasztalatot szereznünk a külföldi kerekesszékes vendégekkel a beutaztatás területén, szeretnénk a magyar piac felé is nyitni. Egyelőre nem tudjuk, hogy milyen lesz a sikere, de az emberek nagyon érdeklődőek, és belső köreikben tovább adják a pozitív élményeket. Előfordult például, hogy Németországból azért keresett meg minket – és végül utazott velünk – egy kerekesszékes vendég, mert egy ismerőse, aki szintén velünk üdült, ajánlotta neki az irodánkat. Azt gondolom, hogy a bizalom elnyerése kulcskérdés ezen a területen” – mondja Nagy Noémi.

Agárdi Gyógy- és Termálfürdő (Forrás: www.skagerrak.hu)
Agárdi Gyógy- és Termálfürdő (Forrás: www.skagerrak.hu)


Az utazási iroda egy kivehető ülésekkel rendelkező buszt bérel, az ülések helyén pedig a kerekesszék egy sínbe rögzíthető, így a csoport összetételétől függően annyi ülést tudnak eltávolítani, amennyi éppen szükséges. Nagy Noémi elmondása szerint az jelenti itthon a nehézséget a programszervezésben, hogy hiába találnak olykor egy akadálymentesített helyszínt, nem mindig van a közelben szintén mozgáskönnyített egyéb szolgáltatás – például étterem vagy megfelelően kialakított mosdó. De a feladat nem lehetetlen, amit a katalógusban megjelenő számos program is tükröz. Az utazási iroda maga deríti fel a helyszíneket, amelyeknek a listáját folyamatosan bővítik.

Kedvezőbb árak

Nagy Noémi hozzátette, hogy az árak tekintetében is próbáltak a realitások talaján maradni. „Igyekeztünk egy olyan sávot megcélozni, ami még megfizethető, de valamelyest kifizetődő is számunkra. Természetesen nem ez az az ága az irodánknak, amelyen hatalmas hasznot keresünk, sőt, próbáljuk a költségeinket nullára kihozni, első körben pedig felmérjük, hogy mennyire van erre igény itthon. Abból indultunk ki, hogy a magyar mozgássérültek nem feltétlenül engedhetik meg maguknak az utazást, így amennyire lehet, megpróbáltuk lenyomni az árakat.”

Változatos programok

A Skagerrak Tours katalógusának kínálatában jelenleg 17 különböző utazás közül választhatnak a mozgássérültek, ezek között van egynapos, háromnapos és egyhetes program is. Az utazók például egynapos kirándulás keretében 9.800 forintért meglátogathatják Esztergomot; az ár magában foglalja az útiköltséget, az egyes belépőket, az idegenvezető díját, illetve az ebédet. De Győrbe, a Szentendrei Skanzenbe, az Agárdi Gyógy- és Termálfürdőbe vagy egy kegyhelyi látogatás keretében Márianosztrára is szervez csoportos utazást az iroda. Az egyhetes ajánlatok között szerepel fonyódligeti üdülés, melynek során grillezésre és bográcsozásra, illetve az akadálymentesített, háromcsillagos szálloda wellness részlegének használatára is lehetőség van. A természetbe vágyók erdei környezetben pihenhetnek egy hetet Lengyel-Annafürdőn, a borok kedvelői pedig egy hét éjszakás kikapcsolódás keretében látogathatnak meg egy balatonfüredi, borospincével rendelkező családi panziót, ahol a táj jellegzetes ételeit is megkóstolhatják.

Látogatás Fonyódligeten (Forrás: www.skagerrak.hu)
Látogatás Fonyódligeten (Forrás: www.skagerrak.hu)


hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk