hirdetés
hirdetés

Arrogáns hátizsákos turista ekézi Magyarországot

Barátságtalan, papucsos emberek, rohadó házak, lehúzás - Magyarország Európa Mexikója, állítja az amerikai fiú egy hátizsákos turistáknak szóló oldalon. Hál' istennek, nem mindenki ért vele egyet. 

hirdetés

A "Bad times in Budapest - Hungary Travel Story" című írást Facebook falunkra posztolta ki egy olvasónk, így lettünk figyelmesek a meglehetősen egyoldalú, túlságosan általánosító kirohanásra, amit a TheBackPacker.net olvasói közül rengetegen kommentáltak. (Már csak a bejegyzés stílusa miatt is érdemes átkattintani, és beleolvasni az eredeti szövegbe.)

Az amerikai fiú története tényszerűen összefoglalva a következő: négy napot töltött Budapesten, Bécsből érkezett vonattal Magyarországra. Az egyik estén 3 másik, Budapesten megismert amerikai társaságában elment szórakozni. A fiatalokat a szabadtéri szórakozóhelyről, ahol az estét kezdték, két fiatal lány egy sztriptízbárba csalogatta, ahol a fiatalok összetűzésbe keveredtek a biztonsági őrökkel. A srácokkal 215 ezer forintos számlát akartak kifizettetni, míg ezt ki nem egyenlítik, nem engedték el őket. Az írás szerint a részletes számla átadását megtagadták, rendőröket nem engedtek hívni, el nem eresztették őket, és alkudni sem engedtek az árból.

A bejegyzés írója egy, a bár pultjáról elemelt mobiltelefonnal próbálta hívni a rendőröket a mosdóból, sikertelenül, majd a telefont mérgében összetörte és lehúzta a vécén. A fiú később elment a rendőrségre, ahol a túlszámlázással nem foglalkoztak, a telefon megrongálását viszont számonkérték rajta. A fiú az amerikai nagykövetségen jelentette a történteket, majd elhagyta az országot.

Bejegyzésében a szerző végtelenül arrogáns stílusban ír. Olyan becsmérlő dolgokat állítva, hogy Magyarország "egész Európa legrosszabb helye", Budapestet "szétrohadni hagyott régi épületek" jellemzik, az emberek pedig "szegények, lusták, nem dolgoznak, hanem csak azon törik a fejüket, hogy fosszák ki a turistákat." Ezek a kiragadások tényleg csak a jéghegy csúcsát jelentik, mert hosszú sorokon keresztül vág a fejünkhöz ennél cifrább dolgokat is.

Kíváncsiak lettünk, mit szólnak mindehhez a weboldal olvasói! Sajnálatos módon a bejegyzésre kommentálók között is vannak jó páran olyanok, akik hasonló negatív tapasztalatokról számolnak be, ami valóban elgondolkodtató. A kommentárok nagyobb része azonban Magyarország védelmére kel, sokak szerint a szerző diszkriminatív, állításai nem festenek valós képet az országról, az írás stílusa és a történtek egyaránt őt minősítik.

A The Backpacker Network oldal 1999 óta működik és a hátizsákos turisták egyik népszerű információforrása. Az oldalon 2008 óta működik a „Travel Wiki” rovat, ahol az adott desztinációkról szerzett tapasztalataikat egymás között is megoszthatják az olvasók.

(forrás: TurizmusOnline)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai